Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Bëlga: Disco! (1G Records)

Bëlga - Bëlga: Disco! (1G Records)

Bizonyára senki sem gondolta, hogy 2015 legnagyobb magyar zenei meglepetését a Bëlgától kapjuk. Pedig gondolhattuk is volna. A 2012-es Stég FM 84. és a 2013-as Sanyi című nagylemezeinek mérsékelt sikere előrevetítette a váltást.

Az új album beharangozója, az Egyszer fent című dal hallatán tátva maradt a szánk. Részben azért, mert Wahorn Andrással készült, de főleg azért, mert ez az együttes eddigi legpopulárisabb, legdiszkósabb szerzeménye. Wahorn egyszer azt mondta, hogy a Bëlga viszi tovább azt a szellemiséget, amit zenekara, az A. E. Bizottság képviselt. Biztos ezért választották őt. Aztán kiderült, a készülő CD is a diszkóra épül. Az együttes olyat akart csinálni, amit eddig még nem: egy diszkós lemezt, mert a tagok úgy érzik, most a bulizós vonal a menő.

A Disco elcsépelt cím már, sokan készítettek ilyen című albumot, de aki meghallgatja a Bëlga CD-jét, rájön, más címet nem is kaphatott volna. A zenekar a klasszikus, a hetvenes, nyolcvanas évek diszkóját ötvözi modern tánczenei stílusokkal, a drum and bass-szel és a dubsteppel.

A lemezen énekesnő is szerepel. A Bëlga több neves diszkóénekesnőt is megkeresett, de nem jött össze az együttműködés, ezért Hodászi Klárára esett a választás. Gondolom, Csuka Mónika is köztük volt, Klára énekhangja ugyanis kísértetiesen hasonlít Mónikáéra. Az album szövegvilága továbbra is bëlgás: társadalmi, közéleti témák és némi vulgarizmus (jóval kevesebb, mint az előző CD-ken) jellemzi. Száznyolcvan fokos fordulatról azért nem beszélhetünk, néhány dal, például a Babstep / Kanbuli vagy a Kamaszdélután az előző lemezeken is megfért volna. A Legyen lazaság című felvétel – nyilván – a Punnany Massif elé állít görbe tükröt.

A Bëlga az új zenei vizeken is helytáll. A Disco! 17. hete a magyar albumeladási lista élvonalában tanyázik (a héten a hatodik), részben annak köszönhetően, hogy átszámítva három euróért adják. Az egyik benzinkúthálózat töltőállomásain szerezhető csak be. (Új Szó)

Puha József

2016. 04. 01. 10:49

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

vendeg 2016. 04. 19. 5:46
Tetszik!))))
HITEL AJÁNLAT 2016. 09. 03. 13:40
Hello Mr és Mrs. Ez az üzenet címzettje magánszemélyek, a szegények, vagy azok aki van szükségük különleges hitellel újjáépíteni a az élet. Ön keres hitel vagy újból kifejt a tevékenységek a projekt megvalósítása, vagy az Ön számára vesz egy lakást, de a bank vagy a fájl el lett utasítva, a bank. Én vagyok egy adott én ad néhány hitelek kezdve 2.000 EURO 50.000 euró minden személy képes tartják tiszteletben a feltételeket. Én nem vagyok egy Bank, és nem igényelnek hogy neked a bizalom, de sok dokumentumot kell csak személy, bölcs, őszinte és megbízható. Én kölcsönöket, hogy a élő emberek minden Európa és a világ minden tájáról) Franciaország, Belgium, Kanada, Svájc, Románia, Olaszország, Spanyolország, Portugália...). A kamatláb az 3 %-os év. Ha szüksége van pénzt más okból, ne habozzon kapcsolatba lépni velem a További információ. Én vagyok az én-m ügyfelek teljesítéséhez rendelkezésre az űrlap kézhezvételét követő 3 napon legfeljebb kérelem. Ha felkeltettük érdeklődését, kérem lépjen velem, több További információt a én-m E-Mail:micheldubois188@gmail.com köszönö

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bëlga: Disco! (1G Records) cikk képei
Bëlga - Bëlga: Disco! (1G Records)