Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Keep Calm And Party /2CD/ (Sony Music)

Válogatás - Válogatás: Keep Calm And Party /2CD/ (Sony Music)

Egészen sokszínűre sikerült e negyven dalos gyűjtemény, melyen olyanok adnak randevút egymásnak mint a Run DMC és a Faithless, Whitney Houston meg Mark Ronson. Igaz, a szerkesztők túl nagyot akartak markolni, így nehéz elképzelni, hogy akad, aki a lemez összes dalára egyaránt képes pörögni. Persze a kivétel erősítheti a szabályt.

Csak semmi cicó, a cucc egyből belevág a közepébe: Mark Ronson Bruno Mars-szal közösen összepattintott Uptown Funkja azonnal bulihangulatot teremt, amit csak fokoz Pitbull Ke$hával közös country-ja, a Timber, hogy aztán Chris Brownnak szót fogadva és a zenét felhangosítva a Turn Up the Music-kal ugorjunk fejest az elektronikával megbolondított dance-világba. A stílusok pedig tovább röpködnek: doo-wop Meghan Trainorrel, egy csöppnyi R'n'B R. Kelly-vel, hip-hop a műfaj nagy öregjének számító Run DMC-vel (külön jó pont jár azért, hogy a '97-ben Jason Nevins-szel felturbózott It's Like That eredetije szerepel a lemezen), no meg egy kis nyolcvanas évekből való örök Whitney Houstontól, akinek a Grammy-t meg platina-kislemezeket hozó I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)-je az idősebbeket is táncra perdíti. Omi eredetileg reggae-re hangszerelt Cheerleaderjének nemzetközi listákat sikerrel meghódító Felix Jaehn Remixével finoman, de határozottan emeli a jó hangulatot, Olly Murs pedig a szvinget és a popot ötvözi a Dance With Me Tonight-tal.

Stílusos és megkerülhetetlen P!nk koncertzáró tutija, a Get The Party Started, s hasonló volna a helyzet Rita Ora How We Do (Party)-jával is, ha az eredeti és nem a cenzúrázott változat kerül a korongra: a nótában sorozatosan szereplő csúnya szó kimetszése rendesen hazavágja a bulidalt... (Bezzeg Miley Cyrus sajátos tombolást kínáló Do My Thangjének esetében, rafinált módon, gyakorlatilag észrevétlenül sikerült eltüntetni a szitkokat...)

Fiúcsapat, kilencvenes évek, na és? A Backstreet Boys Everybody (Backstreet's Back)-je ma ugyanúgy üt, ahogy két évtizeddel ezelőtt, Jennifer Lopez pedig Pitbull nélkül is bárkit rávesz egy táncra a Dance Againnel. Fékevesztett partizásról szól Sean Kingston a buli éjjel, szunya nappal jeligéjű nótájában, miközben Usher diszkója, a Scream már a vízszintes táncról szól.
Ereszd-el-a-hajam-hangulatot áraszt a Gossip Heavy Cross című nótája, Foxes Let Go For Tonight-ja, valamint a Metro Station Shake Itje, elégedett bólogatásra késztet az MGMT Kids-e, míg a Walk The Moon azonnal a táncparkettre parancsol mindenkit a Shut Up and Dance-szel.

Dögös és szexi nótákból sincs hiány: az amerikai X Factor-dobogós Fifth Harmony Kid Inkkel összerakott Worth It-je már a Hogyan legyünk szinglik című moziban is működött, Ginuwane Pony-ja pedig a Szexvideótól kezdve a Kamuzsarukon át a Magic Mike és a Magic Mike XXL című mozikig tarolt. Szintén erotikától túlfűtött Amerie dala, a Touch, s három tételével a válogatás abszolút férfi győztesének számító Justin Timberlake Ciarával közös Love Sex Magic-e. (Timberlake e tétel mellett szólóban nyomja a Rock Your Body-t, az 'N SYNC tagjaként pedig Bye Bye Bye-t kiabál. Az énekesnők közül a gyűjtemény legerősebb jelenlévője Ke$ha, aki a már említett Timberben Pitbull mellett dalol, a Tik Tokot egyedül viszi, míg Britney Spears Till The Worlds End című klubslágerét szerzőként jegyzi...)
A tehetségkutatók világából a brit X Factort képviselő Little Mix csajformáció platina státust elért kislemezével, a Black Magic-kel, míg az America's Got Talentben feltűnt Alexis Jordan a Good Girllel próbálkozik.

A Grammy-díjas énekesnők közül Christina Aguilera slágerre hangolt dögös énekhangja és a trendi elektronikus alappal tökéletes elegyet alkotó Your Body-ja késztet bulizásra, Britney Spears ezúttal kolléganője, Ke$ha tollával ékeskedik, lévén utóbbi társszerzője a Till The Worlds End című klubsikernek. Shakirának világhírnevet hozó dala, a Whenever, Wherever másfél évtized elteltével is működik, Toni Braxton pedig azzal a He Wasn't Man Enough-fal szerepel, mely annak idején arany gramofont ért (pedig tőle az Un-break My Heart remixe lett volna az igazán ütős választás).

A toplemezlovasok sorát erősíti a Disciples producer-trióval szövetkező skót Calvin Harris, aki a How Deep Is Your Love című listavezetőjével szerepel, az Ella Hendersonnal érkező norvég Kygo, valamint a Chris Brownnal kollaboráló Deorro is. A klubok világából ismert Faithless-kulcsnóta, az Insomnia Avicii-féle bő hatperces újraértelmezése zúzza szét a házat, más kérdés, hogy nem a Faithless 2.0 címet viselő remix-gyűjteményről való, normális lezárással bíró változat kapott itt helyet, hanem egy váratlanul véget érő verzió...

A borító alapján ismétlésnek tűnhet a TLC No Scrubs-a, mely a széria Keep Calm and Be Happy-jén is szerepelt, ám ott remixben, itt viszont eredetiben szól a sokszoros listavezető. Ezzel szemben kevés eredetiséget tud felmutatni Example, aki a kilencvenes évek zenei megoldásainak felmelegítésével hozta össze a 2014-es One More Day (Stay With Me)-t, mely furcsamód mégis működik!

Egy sor kötelező és pár megkérdőjelezhető tétel került a negyven dalos partigyűjteménybe, melynek szerkesztői odafigyeltek ugyan a sokszínűségre, ám a nóták sorrendjével, az összeállítás egységes ívével és hangulatával már kevésbé törődtek. Erős négyes.

Tracklista:
1. CD
1. Mark Ronson feat. Bruno Mars: Uptown Funk
2. Pitbull feat. Ke$ha: Timber
3. Chris Brown: Turn Up The Music
4. Meghan Trainor: Lips Are Movin
5. Ke$ha: Tik Tok
6. R. Kelly: Ignition (Remix)
7. Jennifer Lopez: Dance Again
8. Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody
9. Ginuwine: Pony
10. Sean Kingston: Party All Night (Sleep All Day)
11. Run DMC: It's Like That
12. Usher: Scream
13. Miley Cyrus: Do My Thang
14. P!nk: Get The Party Started
15. Rita Ora: How We Do (Party)
16. 'N SYNC: Bye Bye Bye
17. Metro Station: Shake It
18. Gossip: Heavy Cross
19. MGMT: Kids
20. Walk The Moon: Shut Up and Dance

2. CD
1. Omi: Cheerleader (Felix Jaehn Remix Radio Edit)
2. Fifth Harmony feat. Kid Ink: Worth It
3. Christina Aguilera: Your Body
4. Little Mix: Black Magic
5. TLC: No Scrubs
6. Britney Spears: Till The World Ends
7. Justin Timberlake: Rock Your Body
8. Backstreet Boys: Everybody (Backstreet's Back)
9. Olly Murs: Dance With Me Tonight
10. Shakira: Whenever, Wherever
11. Toni Braxton: He Wasn't Man Enough
12. Alexis Jordan: Good Girl
13. Amerie: Touch
14. Ciara feat. Justin Timberlake: Love Sex Magic
15. Foxes: Let Go For Tonight
16. Example: One More Day (Stay With Me)
17. Faithless: Insomnia 2.0 (Avicii Extended Remix)
18. Kygo: feat. Ella Henderson: Here For You
19. Deorro X Chris Brown: Five More Hours
20. Calvin Harris & Disciples: How Deep Is Your Love

Balajti Péter

2016. 05. 21. 13:38

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Keep Calm And Party /2CD/ (Sony Music) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Keep Calm And Party /2CD/ (Sony Music)