Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Red Hot Chili Peppers: By The Way (Warner Music)

Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: By The Way (Warner Music)

A RHCP gondol egyet és váratlanul kiad egy lemezt, és sosem kell csalódnunk. Több mint húsz éve nyomják ezt az egyedi funk-rockot, úgy ahogy azt senki más. A saját maguk által létrehozott stílusuk utánozhatatlan képviselői ők.

A By The Way címadó és nyitódalban tökéletesen összefoglalták, amiről ez a zene szól: vad basszus-szekció, vokálok, helyenként rappelős énektémák, fogós refrénnel. Jó választás volt címadó dalnak, az egyik kedvencem a lemezről. A szokásos dalok mellett a Cabron című szerzeményben latinos vonulat húzódik meg, ami érdekes a Chilitől, véleményem szerint ez lehet a következő slágerdal. Az újonan beszőtt különböző zenei elemek érdekesen színesítik a lemezt, mégis másodpercek alatt felismerhető hogy milyen csapat is szól a lejátszóban. A Tear című dalban fúvósokat, akusztikus gitárszólót hallunk, ami szintén szokatlan elem tőlük. Több a lassú téma az előző lemezekhez képest, persze a zenekar is öregszik, vagy csak egyszerűen ilyen hangulatban voltak a srácok, ezt nem lehet tudni. Anthony jellegzetesen, kissé hamiskás hangja még mindig a régi, és talán Flea basszus munkája mellett ez teszi annyira egyedivé a Red Hot Chili Peppers zenéjét. Minden régi és új rajongónak egyaránt ajánlott a By The Way. A Californication világát méltóan követi, ugyanakkor sok újdonságot és régi vonásokat is felfedezni benne. A RHCP továbbra is jó úton halad, örökzöld, meghatározó bandává nőtte ki magát, akiknek minden irányzat mellett méltó helyük lesz a zenei palettán.

Gab

2002. 07. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2002. 07. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
kárpátidia 2002. 07. 11. 0:00
miért csak négyes? jó lesz az ötösnek is.
Gab 2002. 07. 15. 0:00
Nekem nem elég pörgős az előző lemezekhez viszonyítva, azokhoz képest adtam a 4 csillagot, amúgy a zenekar önmagában 5 csillagos!
2002. 07. 20. 0:00
Szerintem nagyon jóó!!!!
vampire 2002. 08. 08. 0:00
Szerintem isteni a lemez, örülök, hogy a "Frusciante-hatás" most jobban érződik rajta, amúgy tényleg lassab, mint az eddigiek, dehát egyszer Ők is megöregszenek :) Minden Chili-rajongónak kötelező beszerezni!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Red Hot Chili Peppers: By The Way (Warner Music) cikk képei
Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: By The Way (Warner Music)