Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Armin van Buuren: A State of Trance 2016 /2CD/ (Sony Music)

Armin Van Buuren - Armin van Buuren: A State of Trance 2016 /2CD/ (Sony Music)

Cseppet sem babonás a holland sztárlemezlovas, akit négyszer is a világ legjobb DJ-jének választott a DJMag, s idén tizenharmadik alkalommal készített A State of Trance-válogatást. A végeredményt meghallgatva-végigtombolva pedig nem kérdés, miért fogalom az elektronikus tánczene világában Armin Van Buuren...
 

Itt tart most a trance: Armin Van Buuren sikersorozatának legújabb része ismét két korongon mutatja be a legújabb tutikat: míg az egyik lemez tartalmát a tengerpartokra, a másikat a klubok falai közé ajánlja a sztárlemezlovas. Természetesen a saját munkáiból is szemezgetett, a széria ismerői számára ráadásul meglepően sok, négy tétel is a nevéhez köthető. Naná, hogy a legutóbbi sorlemez címadó tétele, az Embrace és a korong másik nagy kedvence, a Freefall is szerepel a gyűjteményben, míg A State of Trance 2016 egyik legütősebb vokál-cucca, a Rising Star feat. Betsie Larkin jegyezte Again Armin van Buuren remixében csendül fel, Gaia Inyathiját pedig szerzőként tudhatja magáénak a holland DJ. No, de haladjunk szépen sorban!

Már a felütés is nagyon erős, az Omnia Alienje másfél perces bevezetés után robban: lüktető, masszív alap, amit újabb másfél perc után dúdolható szinti-dallam követ, melynek ráadását tökéletes érzékkel vált egy hamisítatlan vokál-house. Denis Kenzo és Sveta B. Sunshine Blue-ja egyszerre hozza el a napfény, a szikrázóan homokos part és a fröcskölni való tenger vizének látomását. Az egyveleg első relax-betétje meglehetősen hamar kap helyet Jerome Isma–Ae & Alastor pszichedelikus Floyd-ja által, amit Rodg trance-bűvészkedése követ. Same K meggyőző instrumentális megoldása, a Distance viszont nagyobbat üt, így joggal vezetheti fel az egyveleg kulcstételét, az ezúttal Ana Criadóval együttműködő Denis Kenzo munkáját, a Beautiful Creature-t.

Az ember szinte az orrában érzi a tengerpart friss, sós levegőjét, miközben Estiva Power Core-ja progresszív irányba viszi a mixet, amit Henry Dark Beirutja még tovább fokoz, hogy aztán Ørjan Nielsen stílusosan beszédes című Iconic-ja a dallamot és az extremitást vegyítse – a trance határain belül persze. Mindezek után garantáltan jólesik a közel egyperces szusszanást engedélyező Elysia-felvezető, mely vidám és önfeledt tombolásra késztető parádéba megy át, hogy végül ez az irány és a progresszív vonal sajátos elegye teljesedhessen ki a Los Capos-ban.
Éles váltást hoz a Driftmoon és Armin tesója, Eller Van Buuren gitárjátéka: a
Grindstone az egyveleg egyik legpozitívabb, legkülönlegesebb és legizgalmasabb megoldása. Innentől pedig jön a mély víz: két Yoel Lewis dolgozat fog közre két Alexander Popov munkát, mely közül a Jonathan Mendelsohnnal rögzített World Like This lírát vegyít trance-szel, míg Yoel Lewis Sivannal összehozott Ceasarea-ja a kelet egzotikus dallamvilágát idézi, természetesen kirobbanóan energikus house-kísérettel.
A Genix XO-jának monotonitása már csak arra jó, hogy ösztönösen mozgassa az ember lábát, s míg a Fatum és Jes Anything Can Happenje nyomokban tartalmaz értékelhető megoldásokat a mester zárásnak szánt durranása, a Freefall két szabályt is kipipál. Az egyik bölcsesség szerint minden jó, ha a vége jó, a másik pedig azt mondja: a csúcson kell abbahagyni.

A második korong az Embrace remixével nyit: az instrumentális sláger tökéletes nyitóopus, melynek hangulatát csak tovább fokozza a Rising Star feat. Betsie Larkin-féle, jó ötperces, fülbemászó énektémával büszkélkedő Again. S hogy a progresszív vonal kedvelői se unatkozzanak, a Super8 & Tab dallamos munkája, a Mega gondoskodik az ereszd-el-a-hajamról!
Az egyveleg egyik titkos csodafegyvere nem más, mint Andrew Rayel, akinek Epiphany-ja hamisítatlan klubhimnusz Sarah Brightmant idéző vokállal, amit ügyesen vált fel David Gravell zenedobozos nyitányú Stay Awake-je, s ha közben lehunyjuk a szemünket, szinte látjuk is a klubok zöld lézernyalábjainak villogását...
Gaia Inyathi-ja tökéletes iskolapéldája annak, hogyan kell egy instrumentális nótát felépíteni, míg Simon Patterson Lucy Pullinnal összehozott Now I Can Breathe Againje a táncolva énekelni vágyóknak szerez örömöt.
A kíméletlen tempót diktáló zenei alapot egyszer álomszerű szintifutamokkal ellenpontozza, máskor trance-megoldásokkal szolgálja a Plastic Boy Now & Foreverje, a Radion6 jegyezte Livin The Dream pedig hatásos felvezetés Ayda instrumentális Centuriójának, melyet aztán a Re:Locate VS Robert Nickson meglepetésmentes Everestje követ.
Míg az első lemezen Alexander Popov, addig a másodikon Jorn Van Deynhoven duplázhat egymás után: a We Can Fly elektronikus hangokkal érzékelteti a szárnyalás varázsát, a Flashback pedig különféle dallamok és hangszínek kísérletezéséből összeálló érdekes elegy.

Új lendületet adnak a mixnek az egymást követő vokál-house darabok, így Illenium és Joni Fatora közös munkája, a táncolóknak egy szusszanásnyi szünetet engedélyező Fortress, a Masters & Nickson Out There-je pedig Justine Suissa énekével éri el a libabőr-hatást, hogy aztán Bryan Kearney pörgős slágerével, a By My Side-jával és persze Christina Novelli hangjával ágyazzon meg Gareth Emery I Could Be Stronger (But Only For You)-jának, mely végül felteszi az i-re a pontot.
A véghajrában Ben Gold az I'm In A State of Trance (Asot 750 Anthem)-mel, Mark Sherry a Space Frog  '97-es Follow Me-jének újragondolásával szabadítja fel az utolsó energiatartalékokat az önfeledten bulizókban, hogy aztán a Team Argentina Alpha Omegája adja meg az esthez az elengedhetetlen levezetést.

Aki egy kicsit is szereti az elektronikus tánczenét, az garantáltan talál egy sor kedvencet Armin van Buuren 2016-os house nótákból gyúrt egyvelegeiben, ahol nem csak a tételek, de a mixek felépítése is figyelemre méltó. Nincs mese: öt alá.

Tracklista
1. CD On The Beach
1. Omnia: Alien (Intro Mix)
2. Denis Kenzo & Sveta B.: Sunshine Blue
3. Jerome Isma–Ae & Alastor: Floyd
4. Rodg: High On Life
5. Same K: Distance
6. Ana Criado & Denis Kenzo: Beautiful Creature
7. Estiva: Power Core
8. Henry Dark: Beirut
9. Ørjan Nielsen: Iconic
10. Venom One: Elysia
11. Ørjan Nielsen VS Khomha: Los Capos
12. Driftmoon feat. Eller Van Buuren: Grindstone (Original Guitar Mix)
13. Yoel Lewis: Goldengate
14. Alexander Popov & Digital X: Spacewalk
15. Alexander Popov & Jonathan Mendelsohn: World Like This
16. Yoel Lewis feat. Sivan: Ceasarea
17. Genix: XO
18. Fatum & Jes: Anything Can Happen
19. Armin Van Buuren feat. Bullysongs: Freefall (Manse Remix)

2. CD In The Club
1. Armin Van Buuren feat. Eric Vloeimans: Embrace (Arty Remix)
2. Armin Van Buuren Presents Rising Star feat. Betsie Larkin: Again (Armin Van Buuren Remix)
3. Super8 & Tab: Mega
4. Andrew Rayel: Epiphany
5. David Gravell: Stay Awake
6. Gaia: Inyathi
7. Simon Patterson feat. Lucy Pullin: Now I Can Breathe Again
8. M.I.K.E. Push Presents Plastic Boy: Now & Forever
9. Radion6: Livin The Dream
10. Ayda: Centurio
11. Re:Locate VS Robert Nickson: Everest
12. Jorn Van Deynhoven: We Can Fly
13. Jorn Van Deynhoven: Flashback
14. Illenium feat. Joni Fatora: Fortress (Seven Lions Roots Mix)
15. Masters & Nickson feat. Justine Suissa: Out There (Robert Nickson 2016 Remix)
16. Bryan Kearney & Christina Novelli: By My Side
17. Gareth Emery: I Could Be Stronger (But Only For You) /Giuseppe Ottaviani Remix/
18. Ben Gold: I'm In A State of Trance (Asot 750 Anthem)
19. Mark Sherry Meets Space Frog & Derb: Follow Me (Psyburst Mix)
20. Team Argentina: Alpha Omega (Sneijder Remix)

Balajti Péter

2016. 08. 03. 21:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Armin van Buuren: A State of Trance 2016 /2CD/ (Sony Music) cikk képei
Armin Van Buuren - Armin van Buuren: A State of Trance 2016 /2CD/ (Sony Music)