Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Armada Chill 2016 /2CD/ (Sony Music)

Válogatás - Válogatás: Armada Chill 2016 /2CD/ (Sony Music)

Az Armin van Buuren és két társa alapította Armada lemezkiadó még 2014-ben indított sorozatot Armada Chill címmel, s míg az első két rész 001 és 002 jelöléssel jelent meg, az idei dupla lemezes csomag borítóján a Chill 2016 felirat virít. Egy híján negyven felvételt kapunk lazítós háttérzenének többek közt Robin Schulz-tól és Chicane-től.

Nem mindig jár jól az, aki ismerős nevek és dalcímek alapján próbálja meg eldönteni, érdekli-e egy válogatáslemez vagy sem. Az Armada Chill 2016 címmel illetett gyűjteményen ugyanis alig akad effajta fogódzó: a két éve Mr. Probz Waves-ének remixével berobbant Robin Schulz, Chicane, aki Bryan Adams közreműködésével csinálta meg a szerencséjét és a Don't Give Up! című slágert, a harmadik brit X-faktor győztese, a Bleeding Love-val hazánkban is taroló énekesnő, Leona Lewis, a mások sikereinek feldolgozásaival toplemezt készítő Funkstar De Luxe, illetve az egyslágeres brit trió, az Afro Medusa neve, a dalcímek közül pedig mindössze a Suzanne Vega jegyezte Tom's Diner és az egykori Charlie Lownoise & Mental Theo páros-féle Wonderful Days lehet ismerős. Mindez nem sok a 39 tételes dallistából, pláne, hogy a fentiek többsége kifejezetten csalódás: a Twax Solominával rögzített Tom's Dinere például idegesítőre sikerült, a Blondee & Marc Werner, no meg Fabienne Rothe formálta Wonderful Days gyenge próbálkozás, Leona Lewis Private Party-jának Gregers Lounge Mixe inkább egy funky-, mintsem egy chill-lemezre való, Chicane Ibiza Strings Solarstone Ambient Mixe meg jól példázza, hogy nem minden tempós felvételnek áll jól a visszafogott verzió. A Funkstar De Luxe jegyezte Bob Marley-feldolgozás Pole Folder & Jose Maria Ramon Reworkje viszont kellemes meglepetés, még ha kétszer hosszabb is a kelleténél. Az Afro Medusa egyetlen, valamirevaló sikere, a kiadványon a latin vonalat egyedüliként képviselő Pasilda Westway Mixére viszont nem lehet panasz, ahogy Robin Schulz & J.U.D.G.E.: Show Me Love-jának akusztikus megoldása is telitalálat.

S hogy miknek lehet még örülni? A Tom Villonnal dolgozó Levi Herója Avicii Wake Me Up-ját vette alapul, de nem lehet rá haragudni, a Joe Michellel összeálló Silience – gitárhangjával Mr. Probz Waves-ére emlékeztető – Remember Me-je pedig annyira slágeres, hogy az ember első hallásra is képes énekelni a refrénjét... A sikerrecept egyébként sokféle, igaz, nem is működik mindenkinél. Lássuk a jó példákat! Akusztikus húrokra hangszerelte az It's All About Love című dolgozatát a Wild Royal Coast, Ben Phipps viszont elektronikus alapra és egy cseppnyi akusztikus elemre énekeltette Ashe-t, s a Don't Look Back is működik. Az eredendően tomboló klubkedvenc, az Aly & Fila-féle Rosaires egy Chill Out Mixben igazi meditációs mesterműként született újjá, s hasonló a helyzet Arnej és Josie Strangers We've Become-ja esetében is, melynek akusztikus változata még hegedűvel is operál. Pablo Nouvelle Ice-a Kylan Road finom énekhangjával és erőteljes basszusalappal játszik, a The Boom Circuits Needed For The First Time-ját pedig egy sor, valahol már hallott megoldás teszi újra meg újra hallgathatóvá.

Az érme másik oldalán viszont ott szerepel Sebastian Davidson kifejezetten idegesítő Should Love You-ja, Bjorn Akesson Paper Dreams-ének hosszú és minden erőfeszítés ellenére unalmas Ambient Mixe, Ianick és Per Kamfjord kakukktojás munkája, a See Through My Eyes, mely mindenféle slágerjegyet tartalmaz, mégsem működik. Ráadásul bőven találni olyan tételeket, melyekre jórészt csak a házi videósok kapják fel a fejüket, mert, ha másra nem is, mozgóképek instrumentális zenei aláfestésének egészen kiválóak.

Túlságosan vegyesre és sokszínűre sikerült az Armada Chill 2016, mely eklektikusságával nem a gondos válogatást és precíz felépítést példázza, inkább a sokat markol, de keveset fog mondást juttatja az ember eszébe. Nagyon nagy jóindulattal is csak négyes alá.

Tracklista:
1. CD
1. Robin Schulz & J.U.D.G.E.: Show Me Love (Acoustic Version)
2. Boom Jinx & Ashley Tomberlin: Secrets
3. Chinah: Colder
4. Aly & Fila: Rosaires (Chill Out Mix)
5. HRRSN: Hi Bob
6. Shakes+Seven: Grandfathers Night
7. Pablo Nouvelle feat. Kylan Road: Ice
8. Jaco: Uncertainly (Lukas Termena's Balearic Remix)
9. The Boom Circuits: Needed For The First Time
10. Dash Berlin feat. Secede & Sarah Howells: Believe In You
11. Fast Distance: Alpine (Lukas Termena's Balearic Remix)
12. Quinten 909 & Mike McFly feat. Tom Hammond: The End
13. Martin Eyerer & Ackermann feat. Knixx: How Can I be Down Now (Misharev Remix)
14. Fabrikate: Atari
15. Sebastian Davidson: Should Love You
16. 16 Bit Lolitas: Fat Fly (Kreature Remix)
17. Twax feat. Solomina: Tom's Diner
18. Krono feat. Belle: We Are So Animal
19. Chicane: Ibiza Strings (Solarstone Ambient Mix)
20. Arnej feat. Josie: Strangers We've Become (Acoustic Mix)

2. CD
1. Haywyre: Moment
2. Leona Lewis: Private Party (Gregers Lounge Mix)
3. Lucky Sun: Cycles
4. Ianick feat. Per Kamfjord: See Through My Eyes
5. Bjorn Akesson: Paper Dreams (Ambient Mix)
6. Wild Royal Coast: It's All About Love
7. Arty feat. Tania Zygar: The Wall (Acoustic Mix)
8. Levi feat. Tom Villon: Hero
9. Rodg: Perfect Night
10. Neumodel feat. Sirius Trema: DiCaprio On Acid
11. Dayate: Follow The Sunshine
12. Ben Phipps feat. Ashe: Don't Look Back
13. Funkstar De Luxe: Sun Is Shining (Pole Folder & Jose Maria Ramon Rework)
14. Malecka: Last Night (Vocal Mix)
15. Ian Blomqvist: Empty Floor
16. Afro Medusa: Pasilda (Original 12” Westway Mix)
17. Sebastien: feat. Satellite Empire: Escape
18. Silience feat. Joe Michel: Remember Me
19. Blondee & Marc Werner feat. Fabienne Rothe: Wonderful Days

Balajti Péter

2016. 09. 27. 10:58

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Armada Chill 2016 /2CD/ (Sony Music) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Armada Chill 2016 /2CD/ (Sony Music)