Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Blahalouisiana (Gold Record)

 - Blahalouisiana (Gold Record)

Ki mondta, hogy már nem lehet frappáns zenekarnevet kitalálni?! Itt van például a Blahalouisiana! Telitalálat! Kellőképpen magyaros és nemzetközi is, bár mi, magyarok másra asszociálunk a hallatán.

Nem véletlenül említem a nemzetközi terepet. Az együttes angol nyelvű dalai még jobbak, mint a magyarok, Schoblocher Barbara hangja jobban érvényesül angol szövegkörnyezetben, az énekesnő otthonosabban, bátrabban énekel angolul. De kezdjük az elején!

Volt egy Jacked nevű zenekar. A székesfehérvári kvintett 2008-ban jelentette meg Stop the Show című, egyetlen nagylemezét. 2010-ben feloszlott. Mórocz Tamás énekes a Bermudában zenél tovább, a többiek, énekesnővel kiegészülve, megalapították a Blahalouisianát. Később egy billentyűs is csatlakozott hozzájuk. 2012-től folyamatosan adták ki angol és magyar nyelvű szerzeményeiket, közülük több rádiós kedvenccé vált, olyannyira, hogy a Blahalouisiana című album megjelenésekor az együttes már a magyar másodvonal meghatározó szereplője volt. Legtöbben Az első reggelen című felvétele révén ismerhetik. Ebben hangzik el az „Ő az első reggelen kérte az utolsó vacsoráját” mondat, amely elsőre megmarad az emlékezetünkben. Ez a CD tulajdonképpen karrierösszegző – amolyan honnan jöttünk, hol járunk, hová tartunk – kiadvány, a zenekarra jellemző kétnyelvűség mentén haladva hat-hat angol és magyar nyelvű, sokféle stílusú dallal. Az ismert angol zeneszámok közül négy szerepel rajta (Moving On, Walking in the Rain, Settle Down, Without Me), melléjük kaptunk két újat (Deeper – I’m Going Deeper, We Can’t Say Goodbye), a kisebb-nagyobb slágerré vált magyar nyelvűek (Az első reggelen, Magamban még, Ahol összeér, Máshol várnak) is két újjal (Mindenhol ott van, Emlékszel amikor) egészültek ki. Az együttes az eddigi dalainak többségét újrahangszerelte. A végeredmény kétségkívül blahalouisianás, a hangzás azonban még így sem túl egységes. A zenekar az akusztikusabb: folkos, bluesos, countrys irányból haladva fokozatosan jutott el a mostani soulos, indie-popos világához.

„Legyetek üdvözölve Blahalouisianában, a szívünk nappalijában, és foglaljatok helyet a derűs melankólia kanapéján!” – áll a zenészek ajánlójában. Ordít, hogy az együttesben sok lehetőség van még. Biztosan szerez további kellemes perceket, kiváló slágerek és jó hangulatú koncertek formájában. Csak így tovább!

Puha József

2016. 09. 28. 11:02

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Blahalouisiana (Gold Record) cikk képei
 - Blahalouisiana (Gold Record)