Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Filmzene: Trolls (RCA/Sony Music)

Filmzene - Filmzene: Trolls (RCA/Sony Music)

Justin Timberlake apa lett, s fia születése komoly szerepet játszhatott abban, hogy a Grammy-díjas sztár egy mesefilmhez készített filmzene-lemezt egy sor olyan klasszikus feldolgozásával, melyekkel vélhetően utódja zenei ízlését is formálni szeretné. Ez az egyik nagy erőssége a Trolls-nak. A másik pedig a Can't Stop The Feeling! című sláger.

 

Csupa szín hologramos borító kívül, bő félórás hanganyag belül: Justin Timberlake nem csak előadóként és szerzőként, de zenei producerként is teljes vállszélességben a Trollok című számítógép-animációs film mellé állt. Márpedig az utóbbi időben megfigyelhető, hogy ami a sztár nevéhez köthető, ott a siker szinte garantált. Igaz, a Trollok című film megbukott, ám a filmzenelemez több országban is bekerült a legjobb húsz közé, az azt felvezető Can't Stop The Feeling! pedig számos országban, így hazánkban is az első helyen végzett a slágerlistán.

A kulcsnóta ráadásul nem csak Timberlake szólójában, de a filmben szereplő eredeti hangok előadásában is a lemezre került. Így dalol benne többek közt az egykori No Doubt énekesnőjeként és az amerikai The Voice zsűritagjaként egyaránt ismert Gwen Stefani, a két részt is megélt Tökéletes hang című moziban hangját kiengedő Anna Kendrick, az Igenemberben éneklő Zooey Deschanel, s a sztárok mellett a volán mögött danolászó amerikai showman, James Corden is.

Míg Anna Kendrick Get Back Up Again címmel egy tipikus kötelező rajzfilmnótát ad elő, ami nélkül – úgy tűnik – nincs animációs mozi vagy mesecsatornás tiniszéria, pedig lehetne, addig Gwen Stefani és Justin Timberlake a What U Workin' With?-tel ad ízelítőt a 21. századi klubélet zenéjéből a kölyök moziban. A két daltípus között Ariana Grande egyensúlyoz a They Don't Know-val.

A feldolgozások közül izgalmas a Edvard Grieg Perr Gynt – A hegyi király barlangjában című komolyzenei munkáját Justin Timberlake zenei világával vegyítő Hair Up és az alig három percbe három nótából (köztük egy tévésorozat főcímdalából) egyveleget fűző Move Your Feet/D.A.N.C.E./It's A Sunshine Day.
Anna Kendrick alig egy percbe sűríti a Simon & Garfunkel-slágert, a The Sound of Silence-t, Zooey Deschanel másfél percessé rövidíti Lionel Richie Hellóját, de Diana Ross I'm Coming Out-ja, s az arra épült Notorious B.I.G.-nóta, a Mo' Money Mo' Problems is csupán ízelítő szintjén jelenik meg. Cyndi Lauper klasszikusa, a True Colors viszont teljes terjedelmében hallható, rögtön kétszer! Anna Kendrick és Justin Timberlake ugyanis a filmváltozat mellett rádióbarát formában is rögzítették e csodaszép felvételt. Az Earth, Wind & Fire bulinótájában, a Septemberben szintén ők ketten viszik a prímet, miközben a legendás funky-banda nyomja a zenei kíséretet: alaposan megcifrázva a nóta végét.

Színes, vidám és hangos a Trolls című filmzenelemez, mely egy igen erős tétellel (Can't Stop The Feeling!, s a September és a True Colors révén korrekt feldolgozásokkal büszkélkedhet, de összességében hamar ki lehet nőni belőle. Csak azért kap hármas helyett négyes alát, mert számos legendás felvételt segít közelebb hozni a mai fiatalokhoz.

Tracklista:
1. Justin Timberlake, Gwen Stefani, Ron Funches: Hair Up
2. Justin Timberlake: Can't Stop The Feeling!
3. Anna Kendrick, Gwen Stefani, James Corden, Walt Dohrn, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Kunal Nayyar: Move Your Feet/D.A.N.C.E./It's A Sunshine Day
4. Anna Kendrick: Get Back Up Again
5. Anna Kendrick: The Sound of Silence
6. Zooey Deschanel: Hello
7. Zooey Deschanel, Anna Kendrick, Gwen Stefani, James Corden, Ron Funches, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Kunal Nayyar: I'm Coming Out/Mo' Money Mo' Problems
8. Ariana Grande: They Don't Know
9. Anna Kendrick, Justin Timberlake: True Colors (Film Version)
10. Justin Timberlake, Anna Kendrick, Gwen Stefani, James Corden, Zooey Deschanel, Walt Dohrn, Ron Funches, Caroline Hjelt, Aino Jawo, Christopher Mintz-Plasse, Kunal Nayyar: Can't Stop The Feeling! (Film Version)
11. Justin Timberlake, Anna Kendrick, Earth, Wind & Fire: September
12. Gwen Stefani, Justin Timberlake: What U Workin' With?
13. Anna Kendrick, Justin Timberlake: True Colors

Balajti Péter

2016. 11. 26. 14:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Filmzene: Trolls (RCA/Sony Music) cikk képei
Filmzene - Filmzene: Trolls (RCA/Sony Music)