Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show (Sony Music)

Robbie Williams - Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show (Sony Music)

A Take That legsikeresebb szólistája végre visszatért ahhoz a fúvós-rockos vonalhoz, amivel a legtöbb rajongóját szerezte. A 11 dalos album alkotói között a régi zenésztár,s Guy Chambers mellett a zeneguru Stuart Price, a Las Vegas-i The Killers legénysége, Rufus Wainwright, Serge Gainsbourg, s a klasszikus orosz zeneszerző, Szergej Prokofjev is feltűnik.

Bár a Party Like A Russian még nem utalt arra, hogy különösebben érdemes lenne várni Robbie Williams új albumát, hiszen a felvezetésnek szánt, Prokofjev Romeo és Júlia című balettjéből idéző nóta nem azt a rockos hangzást kínálta, ami védjegye az énekesnek, a The Heavy Entertainment Show végül mégis kellemes meglepetés lett. Már a fúvósokkal vastagon megtámogatott címadó nyitódal, a The Heavy Entertainment Show elégedettséggel tölti el a hallgatót, s utána valahogy másképp is hat a verzéjével a Pet Shop Boys-ra emlékeztető Party Like A Russian... Apropó Pet Shop Boys, szintén a szintiduó hangzását hozza a popos, diszkós, elektronikus Sensitive – a szerző-producer a többek közt Neil Tennantékkal együtt dolgozó Stuart Price, ami sok mindent megmagyaráz –, míg a Mixed Signals annak a The Killers-nek a legjobb pillanatait idézi, mely valójában is jegyzi a kislemezre kívánkozó dalt.
S ha már a kislemeznél tartunk: az album második single-je az egyszerre vidám, pozitív és életigenlő, videoklippel is megtámogatott Love My Life a Youtube-on két hét alatt kétmillió feletti megtekintésnél jár, s bár a zenei rádiók még nem haraptak rá, abszolút az ünnepi szezonra való telitalálat, amit a koncerteken tömegek énekelnek majd – feltehetően konfettieső közepette.

Míg a rockos Motherfucker a klasszikus Robbie Williams-vonalat képviseli, melyet a címe és refrénje miatt a rádiók mellőzhetnek, nem kérdés, hogy a 2017-es turné egyik megkerülhetetlen kedvence lesz, addig a Bruce Lee a hatvanas évek blues-rockos vonalát eleveníti meg, Wilbert Harrison Let's Work Togetherjének némiképp Status Quo-verziójára hajazva. Azért a hetvenes évek sem hiányzik: a Pretty Woman a Ram Jam 1977-es Black Betty-jéből merít, az erős refrénnél viszont új irányba viszi a történetet. A brit fenegyerek egyébként saját, korábbi sikeréhez is bátran nyúl (a szerző ezúttal is Guy Chambers): a David's Song című, öngyújtólengető ballada úgy indul, mintha az Angels felvezetése volna... Ugyanakkor a Rufus Wainwright-tal rögzített blues-os Hotel Crazy érthetetlen, idegesítő és kiábrándító darab, melynek feleslegességét a 2003-as Knebworth-i Robbie Williams-gigakoncertek jegyében fogant lemezzáró Sensational se nagyon képes feledtetni.

Robbie Williams visszatért hát, igaz, az új albuma sokkal inkább koncert-kedvcsináló, mint stúdiólemez, még ha hagyományos körülmények között rögzítették is. A The Heavy Entertainment Show cím tehát cseppet sem túloz, s ha a lemezpiac haldoklik is, a turnébiznisz azért még dübörög. Bár az új anyagnál az erőbedobás mellett azért a rutin is érezhető, gond nélkül jár az ötös alá.

Tracklista:
1. The Heavy Entertainment Show
2. Party Like A Russian
3. Mixed Signals
4. Love My Life
5. Motherfucker
6. Bruce Lee
7. Sensitive
8. David's Song
9. Pretty Woman
10. Hotel Crazy (feat. Rufus Wainwright)
11. Sensational

Balajti Péter

2016. 12. 03. 20:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show (Sony Music) cikk képei
Robbie Williams - Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show (Sony Music)