Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Lost Frequencies: Less is More (Armada Music)

Lost Frequencies - Lost Frequencies: Less is More (Armada Music)

Ritka, mégsem példa nélküli, amikor egy lemezlovasnak nagyobb sikert és ismeretséget hoz egy remix, mint az eredeti előadónak. Ez történt Easton Corbin country-énekessel is, akinek Are You With Me című dalát a Lost Frequencies elnevezés mögé bújó belga DJ, Felix Da Laet kamatoztatta – gigasikerrel. Az ifjú zeneguru első albumán pedig számos finomság szerepel.

A zenei projektek és az egydalos előadók korát éljük, melyben joggal követelt helyet magának a belga Felix Da Laet, alias Lost Frequencies. A húszas évei elejét taposó brüsszeli srác Easton Corbin country-nótájához, az Are You With Me-hez készített remixet, majd saját verziót, utóbbi pedig világszerte egymilliónál is több példányban talált gazdára, számos slágerlistát meghódítva, köztük a MAHASZ Single Top 40-es listáját is, melyen 44 (!) hétig tanyázott!
Ám mielőtt még mindenki egyenlőségjelet tett volna a sikerdal és a lemezlovas közé, Felix új nótával rukkolt elő: a Janieck Devy énekével megfejelt Reality, ha dallamában nem is, hangulatában  tökéletes folytatása az Are You With Me-nek, nem csoda, hogy az új felvétel is jól szerepelt – nem csak az előadó szülőhazájában, de Európa számos országában, így Magyarországon is.

Igaz, a folytatásnak szánt, kellemes, fütyülős Beautiful Life, illetve Haddaway számos feldolgozást megért, ám az eredetivel fel nem érő, felesleges What Is Love 2016 újragondolása csak Belgiumban teljesítettek az elvárásoknak megfelelően, így végül felemás felvezetést kapott az előadó első nagylemeze, a Less is More. Miközben az album nyitódala, Axel Ehnströmmel rögzített All Or Nothing méltó az első két sikerdalhoz, s hasonlóan erős a társszerző, Ayak Thiik torzítós énekével kísért, karibi hangzással színesített Dance With Me, no meg a rekedtes hangú Jake Reese-t középpontba állító, énekhang-effekttel színesített Sky Is The Limit, ezek sajnos nem kerültek kislemezre. Igaz, utóbbiak már annak a Kygónak a zenei világát idézi, aki a Firestone-nal, a Stole In The Show-val és a Nothing Lefttel szerzett platina kislemezeket magának.

Kellemes meglepetés az In Too Deep és a zongorajátékkal színesített St. Peter, s bár a Dying Bird kissé hosszú felvezetést kapott, a Send Her My Love pedig egy perccel hosszabb, mint kéne, de azért megütik a mércét, ahogy a diszkóklub-tombolást és az akusztikus klubhangulatot vegyítő Footsteps In The Night is. Nem úgy a Lift Me Up és a szélsőséges megoldásoktól sem mentes Selfish Love – nagyon átjön rajtuk az erőltetett, mindenáron trendi és slágeres nóta-hozzáállás, mely végül egyiknél sem működik.

A korong két instrumentális darabbal is bír: míg a Funky'n Brussels egy dzsesszes elemekkel (fuvola, szájharmonika hangszín) tarkított feszesebb darab, addig a lemezt záró What Goes Around Comes Around egy ponton effektekkel megbolondított, ám alapvetően relaxálós opus.

Felix Da Laet, azaz Lost Frequencies első nagylemeze egységes hangulatú, főként a kellemes, megnyugtató harmóniákra törekvő, a finom elektronika mellett sok élő hangszerrel operáló összeállítás olyan dalokkal (és borítóba rejtett dalszövegekkel), melyekre bulizni és lazítani egyaránt lehet. Ötös alá.

Tracklista:
1. All Or Nothing (feat. Axel Ehnström)
2. What Is Love 2016
3. Beautiful Life (feat. Sandro Cavazza)
4. Sky Is The Limit (feat. Jake Reese)
5. Reality (feat. Janieck Devy)
6. Dance With Me
7. In Too Deep
8. Dying Bird (feat. Joakim Wilow)
9. Funky'n Brussels
10. Send Her My Love
11. Lift Me Up (feat. Nick Schilder)
12. Are You With Me
13. St. Peter
14. Selfish Love
15. Footsteps In The Night
16. What Goes Around Comes Around

Balajti Péter

2017. 01. 16. 20:16

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lost Frequencies: Less is More (Armada Music) cikk képei
Lost Frequencies - Lost Frequencies: Less is More (Armada Music)