Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Olly Murs: 24 Hrs (RCA/Sony Music)

Olly Murs - Olly Murs: 24 Hrs (RCA/Sony Music)

Az nevet, aki a végén nevet – tartja a mondás, mely tökéletesen illik Olly Murs-re és karrierjére is. Hiába remekelt a brit X-faktor hatodik szériájában, mégsem ő nyert. Mindez nem szegte kedvét, s az akkori győztessel, Joe McElderry-vel ellentétben már az ötödik sorlemezénél tart, melyből az utóbbi négy első helyen végzett az Egyesült Királyságban.

A még mindig csak 32 esztendős Olly Murs tudja jól, hogy a 2011-es és 2012-es Troublemaker és a Heart Skips A Beat című dalai nemzetközi sikerének azóta sem jutott a közelébe, ám mindez hidegen hagyja, hiszen népszerűsége továbbra is töretlen a szülőhazájában.
Olly nem csak előadója, társszerzője is a 12 dalos 24 Hrs című új albumnak, mely baromi erősen indul – a You Don't Know Love hazánkban is bekerült a Top10-be, a könnyed, nyári, kis túlzással tábortűz-muzsikának is beillő Grow Up pedig a Top 30-ba  –, s bár Magyarországon valamiért kimaradt a kereskedelmi rádiók kínálatából az ütős Years and Years, Németországban az is Top 30-as sikerré vált.

Murs a háttérben aktívan tevékenykedő nyerő csapaton nem nagyon változtatott, a főbb posztokon ezúttal is Steve Robson és Wayne Hector helyezkednek el. Előbbi olyan sztárok sikerei körül bábáskodott, mint a One Direction, a Take That, John Legend, Cher vagy éppen Christina Aguilera, utóbbi pedig többek közt James Arthur és Nicki Minaj karrierjét támogatta. Az alkotóközösséghez két éve csatlakozó, Brit Awarddal kitüntetett Steve Mac szintén meghatározója a hangzásnak, mely nemcsak trendi megoldásokat lovagol meg, de például erősen táplálkozik a DNCE Cake By The Ocean-jéből. Hihetetlen, hogy ennek a dalnak – finoman szólva – milyen szinten érvényesül a hatása. Elég csak a Deeper, a Private vagy a címadó 24 Hrs-re gondolni, mindegyikben felfedezhetőek a nyomai...

Trendi klubslágerek hangzásával operál az Unpredictable, joggal perdít táncra az első hallásra dúdolható Back Around, ám a lendület a korong utolsó harmadára alábbhagy: a Love You More, a Read My Mind és a Better Than Me egyaránt gyengítik a lemez erejét, ám az albumzáró, líraira vett, ám feszesebb tempóval is eladható Flaws ismét magasra teszi a lécet.

Nyári lemez ez, mely könnyed, jól táncolható és dúdolható dalaival (a kísérőfüzetben dalszövegek annak, aki énekelni szeretne!), már tavasszal is működik. Az erős nyúlásokért kár, de azért egy négyes alát így is megérdemel Olly Murs 24 Hrs című albuma.

Tracklista:
1. You Don't Know Love
2. Years and Years
3. Grow Up
4. Unpredictable
5. Back Around
6. Deeper
7. 24 Hrs
8. Private
9. Love You More
10. Read My Mind
11. Better Than Me
12. Flaws

Balajti Péter

2017. 03. 22. 10:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Olly Murs: 24 Hrs (RCA/Sony Music) cikk képei
Olly Murs - Olly Murs: 24 Hrs (RCA/Sony Music)