Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

John Legend: Darkness and Light (Columbia Records/Sony Music)

John Legend - John Legend: Darkness and Light (Columbia Records/Sony Music)

A hazánkban az All of Me című világslágere és annak Tiësto-remixe révén ismert előadó messze nem egy egydalos figura: többek közt 10 Grammy- és egy Oscar-díj boldog birtokosa, legutóbb pedig a Kaliforniai álom című moziban lehetett látni és hallani. Ötödik sorlemezén, melyhez turné is jár, kellőképpen kiélte magát művészként és slágergyárosként egyaránt.

Tizenkét, ám cseppet sem tucatnótát találunk az I Know Better című friss, dob nélküli, hibátlan soul nótával indító Darkness and Light című nagylemezen, melynek elnevezését mi sem indokolja jobban, minthogy az azonos című felvétel a korong legerősebb darabja. A Brittany Howarddal közösen rögzített, rafinált ütemű dal vonzereje a refrénje, mely egy egészen semmitmondó felütésből és középszerű verzéből bontakozik ki, miközben hatásosan ad teret az Alabama Shakes és Thunderbitch énekesnőjének. A lemezen tiszteletét teszi még a korábban Mariah Carey-vel, Paul Oakenfolddal és a Santanával is együtt dolgozó Miguel, igaz, az Overload inkább egyfajta kísérletezős, művészi örömzenélés, mintsem koncert- vagy rádióbarát produkció. Izgalmas ütemmel és basszusgitárjátékkal indul, majd csúnyán elvérzik a harmadik kollaboráció, a Chance The Rapperrel összehozott Penthouse Floor, melynek pont a refrénje jelenti a gyenge pontot.

A tuti slágert a MAHASZ Rádiós Top 40 játszási listára felkerült Love Me Now jelenti, mely eredeti formájában is működhet a klubokban, de kifejezetten remixért kiállt!
Szintén hatásos a szókimondó-veszekedős, mégis fülbemászó What You do To Me, mely az új John Legend lemez három legjobb dala közé sorolható. A Surefire az All of Me nyomdokain próbál haladni, persze kevesebb sikerrel, a How Can I Blame You pedig szintén lassú darab, a szívszorító fajtából.
Míg a Right By You (For Luna) elegáns, Chesterfield bőrfoteles szalonba való, vonósokkal kísért, túltolt improvizációjú muzsika, addig a Temporarly Painless maga a varázslat: egyszerre gyors és lassú, slágeres és művészi, hetvenes éveket idéző, valahogy mégis frissnek ható nóta. Ám mielőtt nagyon örülnénk, jön a másik véglet. Hangtorzítás és líra – még leírva is furán hangzik, nemhogy füllel érzékelve! Bizony, finoman szólva is fura a Same Old Story, ám az albumot záró Marching Into The Darknak sikerült alulmúlnia.

Sokkal jobb is lehetett volna John Legend Darkness and Light című albuma, ha ugyanezeket a dalokat – egy-két sikeres kivételtől eltekintve – rádióbarát hangszereléssel látja el, ez a változat pedig alternatív ráadásként gazdagította volna az új verzió különleges kiadását. Közepes.

Tracklista:
1. I Know Better
2. Penthouse Floor (közreműködik: Chance The Rapper)
3. Darkness and Light (közreműködik: Brittany Howard)
4. Overload (közreműködik: Miguel)
5. Love Me Now
6. What You Do To Me
7. Surefire
8. Right By You (For Luna)
9. Temporarily Painless
10. How Can I Blame You
11. Same Old Story
12. Marching Into The Dark

Balajti Péter

2017. 05. 10. 11:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

John Legend: Darkness and Light (Columbia Records/Sony Music) cikk képei
John Legend - John Legend: Darkness and Light (Columbia Records/Sony Music)