Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Falusi Mariann & Presser Gábor: 13 dalunk (LoCoVoX)

Falusi Mariann & Presser Gábor - Falusi Mariann & Presser Gábor: 13 dalunk (LoCoVoX)

Hogy kicsoda Marika Néni? Marika Néni egy tündérkorcsolya, rajta csusszan a boldogság. Egy szalonnabőrke, azon korcsolyál a jóság. Egy banánhéj, amin seggre ülnek a szenyákok. Egy angyalteknő, őbenne mossák a világot. Marika Nénit mindenki ismeri. Úgy hívják Falusi Mariann.

Mariannt Presser Gábor kezdte el Marika Néninek hívni, vagy tíz éve, szeretetből meg szemtelenkedésből. Barátok régről. Imádja a hangját, stílusát, elmondása szerint az egyik legjobb dolog őt zongorakísérni. Mariann énekel, Presser adja a minimális zenei kíséretet, olykor vokálozik, énekel is. Új változatok születnek Presser ismert és kevésbé ismert szerzeményeiből. Eleinte csak magukat szórakoztatták, aztán úgy döntöttek, hogy ebbe a közönség is bevonható. Október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban lesz az első közös estjük, amely a Húszegynéhány dalunk címet kapta. Ebből a húszegynéhányból tizenhármat hanghordozón is kiadtak, a 13 dalunk című CD az egyik hetilapunkhoz csatolva volt beszerezhető.

Falusi Mariann hangját hallva nem a szép jelző jut eszünkbe. Jellegzetes, különleges hangja van, és olyan lélekbe ható, érzelemdús, mint keveseknek csak. Éppen ezért jól állnak neki még azok a slágerek is, amelyekhez alapjában véve nem szabadna hozzányúlni, pl. a magyar zenetörténet egyik legszebb lírai szerzeménye, a Titkos szobák szerelme vagy az Amikor elmentél tőlem és a Ne szeress engem című. Mindegyiknek kicsit más értelmet ad. Két dalból, a Várlak! és a Nyárkaucsuk címűből duett lett, Presser is énekel bennük. Az utóbbi és a Csigabú szövegét Parti Nagy Lajos írta.

A 13 dalunk szobalemez, a szobában készült, a könyvespolc meg a zongora között. Nem rendelte meg senki, nem volt határidő. Az albumot záró Marika Néni dala szülinapi köszöntő. Presser meglepetésszerűen énekelte el neki, csomó barát és tisztelő előtt, egy jótékonysági gálán. Ahogy mondta: Marika Néni kicsit hüppögött, próbálta rejteni. Ő azt olyankor szokta, ha zongorán kíséri.

A 13 dalunk csúcslemez. Megunhatatlan. Marika Néni úgy énekel, mint három gyönyörű angyalka. Persze mink csak egy hangot hallunk, mégis pörfekt a harmónia. Marika Néni egy kicsikét túl jó, s a vállán kepeszt a fél világ… (Új Szó)

Puha József

2017. 06. 17. 18:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Falusi Mariann & Presser Gábor: 13 dalunk (LoCoVoX) cikk képei
Falusi Mariann & Presser Gábor - Falusi Mariann & Presser Gábor: 13 dalunk (LoCoVoX)