Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Lóci játszik: Krokodil (Prime Event Management)

Lóci játszik - Lóci játszik: Krokodil (Prime Event Management)

A cím az égvilágon semmit sem árul el a tartalomról. Krokodil című felvétel nincs a CD-n, még csak utalás sincs a hüllőre. Lehetne akár Kárikittyom is a címe.

Amikor az ember már azt gondolná, hogy a Petőfi rádió által ismertté vált magyar zenei elitmezőny újra bezárkózott, szerencsére mindig jön valaki, aki kitör belőle. Nem könnyű olyan színvonalas zenét készíteni, amely a közszolgálati rádióállomással párhuzamosan megfér a legtöbb kereskedelmi rádióban is. Most a Csorba Lóci vezette Lóci játszik zenekarnak sikerült a kitörés. Kellett hozzá egy kivételes tehetségű, karizmatikus, lezser frontember, aki mindkét oldalnak elfogadható. Lócinál jobban manapság senki sem tudja, hogyan kell intelligensen jópofa magyar dalszöveget írni. Egyszerűen, érthetően fogalmaz, mondanivalóját minden fiatal a magáénak érezheti, s úgy poénos, hogy közben halálosan komoly.

Csorba Lóci egyszemélyes, gitáros produkciójából elsőként duó lett Szederrel, azaz Szabó Krisztinával, majd a zenész együttest verbuvált maga köré, immár Szeder nélkül, ő vendégénekesként tűnik fel a zenekarban. A Lóci játszik első, 2015-ben megjelent Hadd legyek arról híres… című nagylemeze szinte teljes egészében a frontember munkája, az előző évek termésének a legjava. A tizenhárom kiváló szerzemény közül is kiemelkedik a Szederrel előadott Szociálisan érzékeny dal. Párkapcsolati témakörben még nem született ennyire hiteles zenei korkép.

A tizenegy felvételt tartalmazó Krokodil nagyjából másfél év munkája. A szöveget ezúttal is Lóci egyedül írta, a zenét közösen komponálták. Hangosabb, rockosabb, mint az első. Már az albumot nyitó Nem táncolsz jobban, mint én című dal jelez egy következő változást is: slágeresebb az elődjénél. Az életigenlő, humoros, ironikus szerzemények széles zenei skálán mozognak, erőteljes gitárszólamok, fúvós hangszerek viszik a prímet. Lóci kedvenc témája, a párkapcsolat is előjön, például a Te ennél többet érdemelnél vagy a Kár, hogy elhagytál című dalban. A szerkesztés is példaértékű. Öngyilkosságnak tűnhet két duettet hagyni a CD végére, itt azonban ez működőképes. Még mielőtt ráunnánk Lóci uralmára, jön a Szederrel énekelt, dzsesszes, szenvedélyes Hajad kakaó és a Lábas Vikivel előadott, zongorára épülő Két házunk van.

A Lóci játszik idén bekerült az élvonalba. Megnyerte a VOLT Produkció és a Petőfi rádió közös Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenyének negyedik sorozatát, s elkészítette a STRAND Fesztivál idei himnuszát, a Nem strandolsz jobban címűt a Nem táncolsz jobban, mint én című slágeréből, amely elsőre erőltetettnek tűnt, de Lóciéktól ezt is megszerettük. Úgy tűnik, a fiatalember és együttese nem tud tévedni. (Új Szó)

Puha József

2017. 10. 21. 11:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lóci játszik: Krokodil (Prime Event Management) cikk képei
Lóci játszik - Lóci játszik: Krokodil (Prime Event Management)