Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

ByeAlex és a Slepp: Szív(sz)Kill (Magneoton)

ByeAlex és a Slepp - ByeAlex és a Slepp: Szív(sz)Kill (Magneoton)

Van egy fickó, aki a megfelelő helyre nevezett be. A Dalba, az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as hazai válogatójába jelentkezett. Ha nem ott, hanem, mondjuk az X-Faktorban adta volna elő a Kedvesem című szerzeményét, minden bizonnyal már az első körben megálljt parancsolnak neki, mert a hangja nem versenykompatibilis.

Részben ezért kedveltük meg, sokunknak elege van már a futószalagon érkező, csodás hangú, de a zenei életben életképtelen énekespalántákból. Ez a fickó az egyéniségét nem adta le a portán. De csak egy ideig. Manapság az X-Faktor zsűrijében osztja az észt…

ByeAlex először sztár volt, s nem celeb. Ez óriási dolog. Pillanatok alatt tett szert hatalmas népszerűségre. Ha láttunk egy fekete keretű szemüveges, szakállas férfit sapkában, rögtön lebyealexeztük. Úton-útfélen a Kedvesemről beszéltünk, arról vitáztunk: imádtuk, cikiztük. Talán még nem is született olyan magyar dal, amely ennyire megosztotta volna a közönséget. A sokak által esélytelennek tartott szerzemény a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon az előkelő tizedik helyen végzett.

A hipsztertől azt vártuk, hogy beviszi az intelligens popot a mainstreambe. Az első lehetőséget azonban csúnyán elpuskázta. A néhány nappal 2013 karácsonya előtt kiadott Szörpoholista című nagylemeze sokszínű akart lenni, de kaotikus katyvasz lett, ami azért is bosszantó, mert van rajta egy-két jó felvétel. Az albumot tök felesleges remixekkel turbózták fel.

Hősünk belátta, ha életképes akar maradni, új alapokra kell helyeznie a karrierjét. Új kiadóhoz szerződött, később megalapította a Slepp nevű zenekarát. Egy időre a CD-formátumot is sutba dobta. Bizonyos időközönként új szerzeménnyel rukkolt elő. Keserédes, cinikus, de mégis szerethető, bohókás zeneszámai egy részének a kiindulópont, a Petőfi rádió volt a végállomása, a másik részük a kereskedelmi rádiókban is célba ért. A Szív(sz)kill című nagylemezén az elmúlt hónapokban, években hódító dalainak a többsége kapott helyet, néhány újdonsággal kiegészítve. A színvonalat tovább emelik a közreműködők: telitalálat Dannona rapje a Feketében, igazi gyöngyszem a Lábas Vikivel duettben előadott Menned kéne. Az album legnagyobb slágerei (Még mindig…, Bababo) a Compact Discóban megismert Lotfi Begi keverésében aratnak. ByeAlex a második esélyt már nem szalasztotta el. Az más dolog, hogy a Szív(sz)Kill nem a Kedvesem rajongótáborának készült. Az énekes időközben a célközönségét is lecserélte, az elsősorban a szerelem-szív-érzelmek témakörben íródott, modern hangzású felvételei főleg a tinédzsereket, a fiatalokat célozzák meg.

ByeAlex elsőként a Csókolom című szerzeményével hallatott magáról, aztán jött a Láttamoztam, a Kedvesem a harmadik volt a sorban. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Ma már inkább celeb, ami nem biztos, hogy jó, de ez az út járhatóbb. Aki 2017-ben a zenéből akar megélni, az nem mondhat nemet az X-Faktorra. Még akkor sem, ha jól tudja, neki semmi keresnivalója a zsűriben. (Új Szó)

Puha József

2017. 11. 14. 16:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

ByeAlex egy fos 2017. 11. 15. 15:41
ByeAlex egy fos
VENDÉG 2017. 11. 18. 12:24
:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

ByeAlex és a Slepp: Szív(sz)Kill (Magneoton) cikk képei
ByeAlex és a Slepp - ByeAlex és a Slepp: Szív(sz)Kill (Magneoton)