Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Babarci Bulcsú: Műanyag élet (Egység Média)

Babarci Bulcsú - Babarci Bulcsú: Műanyag élet (Egység Média)

„Idén is zajos lesz a csend, és jönnek újabb csillagok, csak el ne tévedjünk idelent. Ti hol vagytok? Én itt vagyok. Csak még kicsit földön kívül álmodozgatok.” A csendet már felváltotta a zörej. Ha azonban a zenének van küldetése – márpedig hogy ne lenne –, és az érvényesülne is, akkor a Műanyag élet című nagylemeznek zajos sikert kellene aratnia.

Hosszú volna a lista, ha fel akarnánk sorolni az összes zenekart, amelyekben Babarci Bulcsú megfordult. Közülük a nyolc évig működött, szűk, de lelkes rajongótáborral rendelkező, pécsi TükeZoo underground formáció a legismertebb. Bulcsúra az utóbbi években Petruska András magyar nyelvű szerzeményeinek a szövegírójaként is felfigyelhetett a közönség.

Most beállt a gitáros dalszerző-énekesek közé. Első szólóalbuma, a Műanyag élet szubjektív korlenyomat, egyben saját útkeresés is. Egyszerű, közérthető, vitaindító. Nem odamondogató, még csak nem is szarkasztikus, csupán meglátásokat tár elénk. Fricskázásig ritkán jut el. „Mert ez a dal így nekünk jó, nem túl elgondolkodtató, édeskevés benne a szó, semmi mondanivaló” – hallható a Vacak dalban, amely a már-már túlzott közhelyessége miatt a lemez leggyengébb szerzeményének is tekinthető. A mondanivaló középpontjában a világunk és mindennapi életünk áll, főleg azok negatív változásai. A múltról és a jelenről szól, a jövőkép kialakítását pedig ránk bízza. Gondolkodásra késztet. Mivel az előadó nem erőszakolja ránk az akaratát, ezért rajtunk múlik, hogyan képzeljük el a jövőt, derű- vagy borúlátóak egyaránt lehetünk.

A Műanyag élet alapja akusztikus popzene, sok-sok stílusjeggyel, leginkább beatleses és KFT-s (bornais) utánérzéssel. Babarci különböző stílusok hullámain lovagolva próbálja még jobban kiélezni a prózai tartalmat. Az albumról elsőként a Mindig egy lépéssel című szerzeményt játssza a rádió. Az összes közül ez a legalkalmasabb arra, hogy a zenész és célközönsége egymásra találjon.

„És járnak újabb csatornák, bulvár, tudomány, pornó, híradó meg a legbetegebb show. Nézd már, elmerül az ország, én már nem is tudom, hol a jó.” Miután meghallgatjuk a lemezt, a gondolatainkban még napokig előjön, ami újbóli meghallgatására ösztönöz. A szöveg a sokadik újrahallgatásnál is tud új üzenettel szolgálni, ami ritkaságszámba megy. S egy idő után ráeszmélünk arra, hogy minden zene, amit az utóbbi hónapokban magyar előadóktól kaptunk, az – ha nem is hamis, de – hamiskás volt. Célravezető, nagybetűs ZENÉVEL egyedül Babarci Bulcsú szolgált. (Új Szó)

Puha József

2018. 01. 15. 19:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

MARIAN NELSON 2018. 01. 26. 20:29
hitel! hitel!! hitel!!! Olyan jóhírű és akkreditált magánhitel-társaságot keres, amely hiteleket biztosít élethosszig. Nagyon gyorsan és könnyedén kínálunk mindenféle hitelt, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, jelzáloghiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, befektetési hiteleket, adósságkonszolidációt és még sok mást. Elutasították a bankok és más pénzügyi intézmények? Szükség van egy konszolidációs hitelre vagy egy jelzálogra? Ne nézz többet, mintha itt lennénk, hogy minden pénzügyi problémádat a múlté tegyük. Adományokat nyújtunk olyan magánszemélyeknek és vállalatoknak, amelyek pénzügyi támogatásra szorulnak 2% -os arányban. Nincs szükség társadalombiztosítási számra és nem szükséges hitelellenőrzés, 100% garantált. Szeretném használni ezt a médiát, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy megbízható és támogató segítséget nyújtunk, és örömmel nyújtunk hitelt. Ezután küldjön nekünk egy e-mailt a következő címre: (mariannelson2012@gmail.com), hogy kölcsönt kérjen

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Babarci Bulcsú: Műanyag élet (Egység Média) cikk képei
Babarci Bulcsú - Babarci Bulcsú: Műanyag élet (Egység Média)