Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

The Greatest Showman: Reimagined (Atlantic Records)

The Greatest Showman - The Greatest Showman: Reimagined (Atlantic Records)

Tavaly – több év kihagyás után – újra fénykorukat élték a filmzenei albumok, jóval többet adtak ki belőlük, mint az előző években. Azt a kérdést, hogy közülük világviszonylatban melyik volt a legsikeresebb, valószínűleg nem a vetélkedők elejére, a könnyebbek közé sorolnák be, mert nem az végzett az élen, amelyikre a legtöbben tippelnének.

Szóval az elmúlt évben nem a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című filmé volt a legkelendőbb zenei nagylemez. De nem is a Bohém rapszódiáé vagy a Csillag születiké.

Ha a kérdés mellé segítségül odaírnák, hogy 2018 legsikeresebb filmzenéje még az előző évben, 2017. december 8-án jelent meg, akkor rövid töprengés után könnyen megfejthető lenne. 2017 legvégén és 2018 elején ugyanis A legnagyobb showman tarolt a mozikban. A zenei albuma még mindig tarol, az Egyesült Királyságban a héten, a népszerűségi rangsorban tartózkodás 55. hetében is listavezető, megszakításokkal 26. hete uralja a mezőnyt.

Az életrajzi ihletésű filmmusical a semmiből a szórakoztatóipar csúcsára emelkedő Phineas Taylor Barnum (1810–1891) amerikai üzletember életét és cirkuszi társulatának a létrejöttét meséli el, persze jelentősen kiszínezve. A történet a kritikusok tetszését nem nyerte el, a zenéjére viszont nem volt különösebb panasz. A film eredeti lemezén kilenc szerzemény található (közülük kettő két változatban) a szereplők: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Zendaya, Keala Settle és a többiek előadásában.

A legnagyobb showman zenéjéről időközben új bőrt húztak le – a novemberben kiadott The Greatest Showman: Reimagined című albumon a film dalai élvonalbeli énekesek és együttesek tolmácsolásában hallhatók. A zenészszakma nem törődik a filmet elmarasztaló kritikákkal, a legnagyobb amerikai és angol sztárok bólintottak rá a felkérésre. A zeneszámok Anne-Marie, Sara Bareilles, Kelly Clarkson, Missy Elliott, Jess Glynne, Ke$ha, P!nk, James Arthur, Craig David, Max Schneider, Ty Dolla $ign, a Panic! at the Disco, a Pentatonix, a Years & Years és a Zac Brown Band előadásában csendülnek fel. A dalok köntöst váltottak, a filmes, musicales hangzást háttérbe szorítva korunknak megfelelő, poposabb hangszerelést kaptak. Az A Million Dreamst P!nk, annak rövid verzióját az énekesnő kislánya, Willow énekli. A film legsikeresebb zeneszáma, a This Is Me két változatban került fel a lemezre (az egyiket Ke$ha egyedül, a másikat Missy Elliott-tal és az eredeti előadóval, Keala Settle-vel énekli), akárcsak a The Greatest Show (amelyet a Panic! at the Disco mellett a Pentatonix a capella formáció előadásában is élvezhetünk) és a Come Alive (ezt a Years & Years és Jess Glynne, valamint Craig David adja elő).

A The Greatest Showman: Reimagined ugyan erősen pénzszagú kiadvány, de a végeredmény, a kiváló átdolgozások feledtetik ezt. A cirkusz tehát megy tovább. (Új Szó)

Puha József

2019. 01. 20. 14:46

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Greatest Showman: Reimagined (Atlantic Records) cikk képei
The Greatest Showman - The Greatest Showman: Reimagined (Atlantic Records)