Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Szabó Benedek és a Galaxisok: Cím nélküli ötödik lemez (Randy Hardcore Event Management)

Szabó Benedek és a Galaxisok - Szabó Benedek és a Galaxisok: Cím nélküli ötödik lemez (Randy Hardcore Event Management)

Szabó Benedeknek ezúttal a pályafutása került válságba. Megszokta, hogy a Szabó Benedek és a Galaxisok nevű zenekarban ő a megkérdőjelezhetetlen kreatív erő, a sikerember. Aztán kicsúszott a lába alól a talaj, és állítása szerint együttese mélypontra jutott.

Úgy érezte, egy hízásnak indult férfi lett belőle, aki elvesztette a hitét önmagában, a saját képességeiben, folyton kudarcot vall, miközben mások körülötte mindent sokkal jobban csinálnak, és egészségi problémákkal is küzdött. A krízist otthoni bezárkózás és dalírás követte. A Cím nélküli ötödik lemez című album zeneszámait szinte kész változatban adta át zenésztársainak.

Az előző, a 2018 októberében kiadott Lehet, hogy rólad álmodtam című, zongoraközpontú stúdiólemezzel ellentétben ismét gitáros, komoly mondanivalójú album született. A szerzemények témájául a csalódottság, a fájdalom, a lelki gondok szolgálnak. Alapjuk a düh, és ez adja az erejüket is. „Gyűlölöm ezt a kurva várost, és titeket sem szeretlek jobban” – így kezdődik a korongot indító felvétel, az Első szám, majd egyebek mellett arra a végkifejletre jut, hogy „olyan jó lenne, ha semmit nem kéne csinálni, csak traktorral köröket nyírni a domboldalba”. „Csak egy pillanatra engedtem el a kormányt, és a többiek máris elhúztak mellettem. Csak egy századmásodpercre hagytam el magam, és mindenki menőbb és szebb és vékonyabb lett, és nem tudom, mi van” – ezek már a Szép volt kezdősorai. Utána Benedek bevallja benne: nem szokott hozzá, hogy második legyen. „Gratulálok a végső győzteseknek: szép volt fiúk, dögöljetek meg!” – hallható a refrénben. „Nincsenek terveim, nincsenek vágyaim, nincsenek céljaim sem, csak valóra vált álmaim” – énekli a Mindent, amit akartam című dalban, majd a refrénben azzal folytatja, hogy „Mindent, amit akartam megkaptam, mindent, amit megkaptam meguntam, mindent, amit meguntam eldobtam”. „Irigykedve nézem a fiatalabbakat, milyen jó számokat írnak, milyen jó erőben vannak. Fáj a fejem, és szúr a szívem, elhallgat a zene, ha feltűnök a színen” – ez az idézet a Vakáció! című szerzeményből van.

A Cím nélküli ötödik lemez valójában Szabó Benedek szólóalbuma. Újra mozgatórugó volt, annyira, mint talán még soha. Elmondása szerint minél több dalt írt meg, annál felszabadultabb lett. A korongot záró Ragrímek a következő öniróniával ér véget: „És ha már nagyon szomorú vagyok, írok egy lemezt, amin minden szám sláger”.

Lehet, hogy ezek után egy vidám album következik a sorban? Azért azt nem hiszem!

A borító telitalálat (mi, korábban születettek még tudjuk, honnan ered az ötlet, a fiatalabbak valószínűleg már nem igazán), Balogh Gallusz készítette, az Európa Könyvkiadó beleegyezésével. (Új Szó)

Puha József

2020. 05. 17. 12:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

HITEL AJÁNLAT 2021. 05. 11. 8:18
Jó nap, Regisztrált magán pénz hitelező vagyok. Kölcsönöket adunk azoknak az embereknek, a vállalatoknak és a vállalati egyéneknek, akiknek frissíteniük kell pénzügyi helyzetüket az egész világon, nagyon alacsony éves kamatlábak mellett, amelyek 3% -ot tesznek ki egy évtől 30 évig tartó törlesztési időszak alatt a világ bármely részén. 5000–100 000 000 eurótól kölcsönöket adunk ki. Hiteleinket jól biztosítottuk, a maximális biztonság érdekében prioritást élvezünk. Az érdekelt személynek e-mailen kell felvennie velünk a kapcsolatot: (renmoneyservices@gmail.com)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szabó Benedek és a Galaxisok: Cím nélküli ötödik lemez (Randy Hardcore Event Management) cikk képei
Szabó Benedek és a Galaxisok - Szabó Benedek és a Galaxisok: Cím nélküli ötödik lemez (Randy Hardcore Event Management)