Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

From Dub til Dawn

Terry Lee Brown Junior - From Dub til Dawn

Terry Lee Brown Junior? Hogy ki is ő? Rookie klubarcokban joggal merülhet fel ez a kérdés, hiszen Norman Feller eddigi munkássága és a róla szóló hírek csak az igazán komoly house-hívőkhöz jutott el. Pedig a német illetőségű producer/DJ/zeneszerző már több, mint tíz éve jelenteti meg saját dolgait (igaz, néha változtatja neveit). De emlékezzünk, mekkorát szólt a Tales of Mystery. 1995 óta pedig már Terry Lee Brown Junior néven publikál. Korábbi alkotásával ellentétben (Terry's Café 3) most nem mix-CD-t, hanem saját alkotásokat (igaz, ezek is egymásba keverve) tartalmazó korongot vehet kezébe az arra érdemes. Márpedig e CD-t mindenkinek érdmes kézbevennie.

Lustább szakújságírók nyugodtan deep house-ként határozták meg a lemez műfaját, de mint tudjuk, ez nem teljesen igaz. Terry kolléga ugyanis könnyedén kever az egyébként tényleg house-dolgok közé downtempo-t, dubot, meg persze egy csipetnyi trance-t. Ez az önmagában is ígéretes indulás attól válik igazán különlegessé, hogy Terry barátunk bizony jó adag kísérletezőkedvvel terelgeti az egyes nóták hangulatát. Szinte hallani, hogy a track elején a szerzőnek fogalma sincs, az hogy ér majd véget. Ez az a hozzáállás (vagy művészi önkifejezés - hívjuk, ahogy akarjuk) teszi igazán különlegessé ezt a lemezt. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az album leghúzósabb (egyébként a nyolcadik) trackje, a Take Your Time megalkotásában a szintén nem tehetségtelen Timewriter kolléga segédkezett.

Száz szónak is egy a vége: aligha csalódhat az, aki Mr. (vagy egész pontosan Herr) Terry Lee Brown Junior legújabb szerzői albumát, a From dub till Dawnt beteszi a lejátszójába. Ezredeleji igényes könnyűzenét kap ajándékba, de abból a fajtából valót, amely még tíz év múlva is megállja majd a helyét. Bizony, ilyennek kell lennie a kész műnek, ha egy DJ önálló dalok szerzésére adja a fejét (jut eszembe, ez a fickó csinált már remixet Paul van Dyk-nak, az Orinoco-nak, Laidback Luke-nak, sőt az Anima Sound Systemnek is).

2001. 01. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
VENDÉG 2015. 01. 24. 9:15
JÓ!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

From Dub til Dawn cikk képei
Terry Lee Brown Junior - From Dub til Dawn