Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Slam Jr. – Tűz (Strictly!)

Slam Jr. - Slam Jr. – Tűz (Strictly!)

Nyár közepén jelent meg a várva-várt új Slam Jr. mix album, Tűz címmel. A korong a Strictly! label-től jól megszokott igényes és profi minőséget hozza el otthoni lemezjátszónkba. A szóban forgó előadót hamarosan élőben is láthatjuk, a Faithless augusztus 29.-i koncertjének keretében.

1996 óta elismert márkanév a hazai elektronikus zene palettáján a Strictly! label. A folyamatos fejlődésnek és a Slam Jr. által készített, a mai napig töretlen népszerűségnek örvendő Trance Symphony mix albumnak köszönhetően, a csapat a 2000-s évtől Warner Music szárnyai alatt működik, megőrizve szuverenitását.

Slam Jr., azaz Zsankó Péter lemezét az ember már örömmel veszi a kezébe is. A látványos piros és narancssárga borító önmagáért beszél, könnyen megtalálhatjuk cd gyüjteményünk forgatagában. De ne a grafikusoknak és nyomdászoknak zengjünk ódákat, hanem sokkal inkább Slam Jr-nak, akinek újfent megint sikerült egy igényes, lazításra és táncolásra egyaránt alkalmas lemezt alkotnia. A cd-n 3 track található, amelyek a valóságban 11 darab számot takarnak, 4-4-3-s felosztásban. Felcsendülnek a korongon Slam Jr és egyéb Strictly! felvételeket is, de főleg külföldi hanganyagok szolgáltatják az album gerincét.

Slam Jr. - Slam Jr. – Tűz (Strictly!)

Az első számokat hallgatva hirtelen vízszintben éreztem magam, ahogy egy kis pihenésre vágyva csak felteszem a fülemre a fülhallgatókat, és máris magával repít a zene. Érdemes kipróbálni, aki egy kis ellazulásra, illetve relaxálásra vágyik, annak kitűnő megoldás. Később egyre több táncolható részel fogunk találkozni, de aki igazán magáévá akarja tenni a lemezt, annak érdemes többször is meghallgatni. Egy ilyen összetett kiadvány esetében nem érdemes egyszer végigfutni rajta: türelem kell hozzá, be kell egy kicsit fogadni, és eggyé válni vele. De ne féljen senki, hamar meg lehet érteni a lemezt.

Az előbb a repülést említettem. Egy dzsungel fái között. Rengeteg, az esőerdőkben hallható hanggal, hatással lett tarkítva az alkotás, különleges atmoszférát kölcsönözve a cd-nek. Mindenkinek bátran ajánlom ezt a lemezt, főleg annak, aki kedveli az igényes és összetett elektronikus muzsikát, vagy aki csak egy apró utazást akar tenni a trance és a misztikum világában.

Slam Jr.-t augusztus 29.-én lehet majd élőben is megtekinteni a Singularity 2 party keretében a SAP csarnokban, ahol többek között a Faithless is fellép.

Simon Péter

2002. 08. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 08. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 09. 13. 0:00
Nem annyira jó!Slamnek az első cd-je volt az igazi!
2002. 10. 10. 0:00
nekem nagyon bejön.
Vendég 2002. 10. 26. 0:00
Miért nem lehet meghallgatni a számokat
Vendég 2002. 11. 03. 0:00
szar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Slam Jr. – Tűz (Strictly!) cikk képei
Slam Jr. - Slam Jr. – Tűz (Strictly!)Slam Jr. - Slam Jr. – Tűz (Strictly!)