Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Badly Drawn Boy: About a Boy (XL / Clubsolutions / Record Express)

Filmzene - Badly Drawn Boy: About a Boy (XL / Clubsolutions / Record Express)

Az angol Weitz fivérek egy Amerikában ismeretlen kis angol dalszerzőt kértek fel, új filmjükhöz, ez bizony sokak számára meglepő lehet, főleg ha tudjuk, hogy az amerikai rendezők milyen filmekkel robbantak be a köztudatba („Amerikai Pite 2, Down To Earth”).

Az „Egy fiúról” c. film az angol Nick Hornby harmadik regénye alapján készült, igazi angol szereplőkkel (Hugh Grant és Rachel Weisz), bizonyára érthető, hogy miért angol a zeneszerző is. A Badly Drawn Boy („rosszul megrajzolt fiú”), akit polgári nevén Damon Goughnak hívnak nemcsak aláfestő zenét és nyúlfarknyi instrumentális témákat, de kilenc igazi dalt is komponált. A 16 felvétel így elfér a bő háromnegyedóra időtartamba. Gough dalai semmivel sem gyengébbek, mint remek bemutatkozó albumának („How Did I Get Here”) dalai, sőt talán egy fokkal még jobbak is. A lemezen az akusztikus gitár, zongora, különféle csilingelő instrumentumok, elegáns vonósok és ritkábban fúvósok jellemezte hangszerelés, bájos, szeretetre méltó zenei világot teremt. A filmzenéről különösen ajánlott a „Silent Sigh” és a „Something To Talk About” c. szerzemény. A nem mindennapi dalokat remekül összefogja BDB kiváló humora.

Jónap Tamás

2002. 09. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 09. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Badly Drawn Boy: About a Boy (XL / Clubsolutions / Record Express) cikk képei
Filmzene - Badly Drawn Boy: About a Boy (XL / Clubsolutions / Record Express)Filmzene - Badly Drawn Boy: About a Boy (XL / Clubsolutions / Record Express)