Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Bruce Springsteen - The Rising (Columbia / Sony Music)

Bruce Springsteen - Bruce Springsteen - The Rising (Columbia / Sony Music)

Bruce Springsteen sokat várt új albuma, amelyet az E Street Band-del készített együtt, nem okozott csalódást. Nem is okozhatott, hiszen senki sem tudta szeptember 11. óta ilyen kiválóan megörökíteni a terror napjának okozta előtörő érzéseket.

Szinte az összes dallamon visszaköszön a 9-11 érzelmi utóhatása:egyrészt a szó szoros értelmében (ahogy a tűzoltók szembenéztek a tűzzel -
"Into The Fire"), másrészt jelképesen. A "Lonesome Day" egy finoman pulzáló ritmusú dal, amely kiegészül a szörnyű tragédia keserű szövegvilágával. Csodálatos újra hallani ezeket a kitűnően megkomponált dalszövegeket az E Street Band tollából, akikkel legutóbb 18 éve dolgozott együtt a Boss. Mint korábban a "Born in the U.S.A.", legalább úgy hangzik az új dal, a The Rising: jellemző rá minden olyan stílusjegy, amely a rock korszakot naggyá tette.

Bruce Springsteen - Bruce Springsteen - The Rising (Columbia / Sony Music)

Bruce Springsteen az évek során nem hiába vált felülmúlhatatlanná. Kiváló munkái mérföldkövet jelentettek rajongók millióinak életében. A "The Rising" összességében merész szövegvilágával és a 21. század első tragédiájának kiváló feldolgozásával rendkívül nagy jelentőségű alkotás. Szenvedélyes és vakmerő. A jövő elérkezett.

2002. 09. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bruce Springsteen - The Rising (Columbia / Sony Music) cikk képei
Bruce Springsteen - Bruce Springsteen - The Rising (Columbia / Sony Music)Bruce Springsteen - Bruce Springsteen - The Rising (Columbia / Sony Music)