Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Pierrot Presents His Gallery Of Long Lost Treasures - PrivateMoon Records

Pierrot - Pierrot Presents His Gallery Of Long Lost Treasures - PrivateMoon Records

Valamikor 1992 tájékán merült föl előszőr Pierrot-ban egy feldolgozás album elkészítése. 2002 őszére egy remek korong keretében öltött testet a gondolat, a kissé hosszú címmel megáldott Gallery lemez formájában. A korong szinte komplett képet ad a 80-as évek zenei vonalából, kezdve a Depeche Mode-tól a UB40-ig, Boy George-on keresztül a nemrég kishazánkban fellépő Terence D’Arby-ig.

Pierrot legújabb lemezével bemutatja a zenekedvelőknek, hogy milyen slágerek és dalok voltak rá hatással a 80-as évek során. Az évek óta tervben lévő anyaghoz hosszú ideje válogatta az ismertebb és kevésbé ismert számok egész sorát. A lemez angol nyelven szól hozzánk, a művész saját bevallása szerint a műfordítás rendkívül nehéz műfaj, és szinte lehetetlen visszaadni az eredeti szöveget magyar nyelven. Az énekes célja nem új slágerek gyártása volt, hanem, hogy kifejezhesse tiszteletét példaképei iránt, és megörvendeztethesse rajongóit.

Pierrot - Pierrot Presents His Gallery Of Long Lost Treasures - PrivateMoon Records

A szerzemények az eredeti dalokkal ellentétben nem elektronikusan, hanem az énekes által manapság kedvelt akusztikus formában csendülnek föl, ezzel is növelve a korong érdekességét. Pierrot-ban pedig újfent megint nem fognak csalódni sem rajongói, sem a hasonló zenéken felnövő generáció tagjai. A lemezen olyan elismert és képzett művészek egész sora vendégszerepel, mint például Jamie Winchester (gitár), Oroszlán Szonja (ének) vagy Éry Balázs (zongora).

A Gallery című album igazi kikapcsolódást ígér minden zeneszerető számára!

Simon Péter

2002. 09. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 09. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 06. 07. 0:00
A leg jobb a világon
Vendég 2004. 09. 30. 0:00
Nekem is nagyon tetszik!!!:-)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Pierrot Presents His Gallery Of Long Lost Treasures - PrivateMoon Records cikk képei
Pierrot - Pierrot Presents His Gallery Of Long Lost Treasures - PrivateMoon RecordsPierrot - Pierrot Presents His Gallery Of Long Lost Treasures - PrivateMoon Records