Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Fear Factory: Concrete (Roadrunner/Record Express)

Fear Factory - Fear Factory: Concrete (Roadrunner/Record Express)

Ezt is megértük! 2002-ben megjelent az első Fear Factory album, a megírása után 11 évvel! Furcsa, de ez a lemez még a zenekari diszkográfiában sem kapott említést, pedig debütáló anyagként igazán nem lett volna rossz.

Amikor 2001. végén szétszéledt a zenekar, a kiadó gyorsan kapott az alkalmon, és piacra dobta ezt a különlegességet, az utolsó kaszálás lehetőségeként. A producer és hangmérnök az akkor még névtelen Ross Robinson volt, aki mára igazi sztárproducerré nőtte ki magát. Csak pár név, akik az ő neve alatt futottak be: Korn, Slipknot, Limp Bizkit, valamint számos más bandával is dolgozott (pl.: Sepultura).
Maga a lemez igazi nyers, death metalos, hörgős, iszonyatosan daráló dalokból áll, ahol még csak nyomokban fedezni fel a később klasszikussá vált stílusjegyeket. Ez egyszeűen nagyon vad, brutális, amolyan Cannibal Corpse jellegű! Hihetetlen, hogy mennyit tud változni egy zenekar az évek folyamán. Van pár ismerős cím és téma is, amivel csak a későbbi albumokon találkozhattunk, igaz jócskán áthangszerelve. Az Echoes Of Innocence felvezetője például a későbbi A Therapy For Pain elődje.
A Demanufacture albumon nevelkedőknek nem biztos hogy a Concrete be fog jönni, de mint különlegességnek ott a helye a Fear Factory relikviák sorában!

Gab

2002. 10. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2002. 10. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 11. 11. 0:00
szeretnem seggberegisztralni börtön c. bélt
2003. 03. 03. 0:00
szerintem túl tiszta, és a CAnnibal Corpse mellett egy dajkamese, szóval nem tudom hogy hasonlítható össze vele mert semmi köze a két zenekarnak egymáshoz. Dino meg egy hájas köcsög :)
Max 2003. 07. 17. 0:00
Ennek a "guest"-nek itt kettovel lejjebb szivesen adnek egy pofont. A Concrete meg baromira true album szerintem, aki ismeri a Factory-t a kezdetektol fogva, annak tenyleg igazi kulonlegesseg.
2003. 10. 25. 0:00
Fasszátok +

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Fear Factory: Concrete (Roadrunner/Record Express) cikk képei
Fear Factory - Fear Factory: Concrete (Roadrunner/Record Express)