Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Mantra: Om (Eternal Soul Music/Record Express)

Mantra - Mantra: Om (Eternal Soul Music/Record Express)

Hazánk krisna tudatú zenekara, a Mantra új albumával szélesebb tábort célzott meg, mint előző munkáival. Az együttes mindig is adott a külsőségekre, de ezt most minimum megduplázta. A CD borítója és multimediás része egyaránt világszínvonalú!

A zenére koncentrálva elmondható, hogy vannak slágeres és vadabb dalok is, de persze több az utóbbi, mely egyáltalán nem meglepő a Mantrától. Az Om jelentése utalás a Legfelsőbbre, általában a brahmanák a Védák himnuszait zengve és a Legfelsőbb elégedettség érdekében végzett áldozatok során ejtik ki. A védikus himnuszokba mindig ott találjuk az om szót, a számok szövegében is gyakran megjelenik. Az énektémákban Kowa is aktívan szerepet vállalt, akit a Black Out-ból már jól ismerünk, valamint Csató Péter a Replikából. A Minden újra a legslágeresebb dal, amolyan laza punk-rock szellemben, melynek klipje megtalálható a multimediás blokkban. A szövegek igen jók, nem felszínesek. Akik nem kívánnak azonosulni velük, azoknak is nyújt egy képi, érzelmi világot. A hangzás átlagosan jó, a gitárok nyersen szólnak. A vokálok is kellemesen színesítik a lemezt, főleg a lírai dalokban.
A lemez multimediás részén található továbbá egy bonus track is. A CD-ROM rész rendkívül igényes, ahogy a zenekar weboldala is, mely teljes egészében Flash alapú.
A zenekar élőben sokkal durvább hatású mint lemezen, ha belelendülnek, képesek hosszasan jó nagyokat zúzni. A Mantra semmiképp nem egy átlagos zenekar, már-már jelenségnek számítanak, akikből nem lesz országos sztárbanda, de nézeteiket, gondolkodás módjukat mégis profi szinten képesek közvetíteni a külvilág felé.

Gab

2002. 10. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2002. 10. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
2003. 02. 08. 0:00
Kurva jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nekem a MENTS MEG ENGEM teccik a legjobban!Amugy a kedvenc számom a KÖNYÖRGÉS(Embert játszani)!!!! pusz
2003. 03. 31. 0:00
Én Tokajban a Hegyalja fesztiválon hallottam őket nekem nagyon tetszett! Főleg az Ugyanúgy mint régen... Meg persze amikor Kowalskyí is énekel
Vendég 2005. 05. 04. 11:40
nekem a mantra a kedvenc zenekarom!!!!!!!!!hatalmas szövegeik vannak + azért a zene se semmi! Nóci:én is nagyon szeretem a könyörgés-t és a ments + engem-et,de az én legnagyobb kedvencem a milyen szerencsés!!!!!!+ az embert játszani,+ a hazudj nekem,+ a fordított élet,+ az őrizd + a hited,+ az eljön az idő stb... nagyon boldog vagyok,hogy jaya visszatért,mert vele teljes a mantra!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mantra: Om (Eternal Soul Music/Record Express) cikk képei
Mantra - Mantra: Om (Eternal Soul Music/Record Express)