Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Mark Knopfler:The Ragpickers Dream (Mercury / Universal Music)

Mark Knopfler - Mark Knopfler:The Ragpickers Dream (Mercury / Universal Music)

Alig két éve jelent meg Mark Knopfler előző albuma, az óriási sikert aratott "Sailing To Philadelphia", amelyből világszerte három és fél millió példány fogyott. A "The Ragpickers Dream" egy pompás és jellegzetes folytatása Mark csodálatos karrierjének.

"A lemezre jellemző egyfajta akusztikusság, de valójában azokról a dolgokról írtam, amiről mindig is szoktam. Arról ami már gyerekkoromban is bántotta a szívemet és ez most is aktuális mert valójában semmi sem változott."

"Életem során mindig is sokat változtattam a helyem és mindig is érdekelt az, ahogy a zene terjed. Egyfajta transzkontinentális útvonalat lehet megfigyelni. A zene az Egyesült Államokba utazott, majd visszajött, ír dalok, skót dalok, angol dalok és európai dalok. A felvételeket leginkább Amerikában készítettük ugyanazzal a bandával, akikkel 1996 óta dolgozom. A "The Ragpickers Dream" igazi, vidéki amerikai dalokat tartalmaz. Teljesen célszerű volt, mivel én és Guy Fletcher (billentyű) Angliából származom, Jim Cox (zongora) kaliforniai, a többi sráccal pedig az Államok közepén találkoztunk. "

Mark Knopfler mindig is a zenei elithez tartozott. A Dire Straits új stílust teremtett, de az énekes szóló munkái is az igényességről híresek. Legújabb lemeze, a Ragpickers Dream meghagyja a jellegzetes gitár hangzást, de zeneileg ötvözi az amerikai, skót, angol és európai dallamokat. Szövegileg a 80-as évek angol politikai és szociális helyzetével foglalkozik, főként az első kislemez, a Why Aye Man. A 12 vadonatúj dal meghallgatása után megállapíthatjuk: Mark
Knopfler semmit nem veszített régi fényéből és tudásából. Érdemes a kislemezt is beszerezni, hiszen szerepel rajta a "Small Potatoes", amely az albumra nem került fel, valamint két koncertfelvétel:So Far Away, Speedway At Nazareth.

A Ragpickers Dream dalai:
1. Why Aye Man (6:11)
2. Devil Baby (4:02)
3. Hill Farmer Blues (3:44)
4. A Place Where We Used To Live (4:31)
5. Quality Shoe (3:51)
6. Fare Thee Well Northumberland (6:27)
7. Marbletown (3.33)
8. You Don't Know You're Born (5:18)
9. Coyote (5:55)
10. The Ragpicker's Dream (4:20)
11.Daddy's Gone To Knoxville (2:47)
12. Old Pigweed (4:32)

2002. 10. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 10. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2005. 06. 10. 12:54
Még nem vettem meg, de biztos ugyanolyan lenyűgöző, mint a többi albuma! Leírni nem tudom, mennyire közel áll hozzám Mark Knopfler és a Dire Straits. Azt hiszem, ha van a zenének istene, az ő. Azok, akik a mai "divatos zenét" képesek hallgatni helyette, bizonyára süketek, vagy bolondok.
Vendég 2005. 11. 05. 17:33
A kedvencem...
Vendég 2010. 04. 01. 22:16
Nagyon jó lemez!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mark Knopfler:The Ragpickers Dream (Mercury / Universal Music) cikk képei
Mark Knopfler - Mark Knopfler:The Ragpickers Dream (Mercury / Universal Music)