Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Strong Deformity: Magic Syrup (Magneoton/Warner Music)

Strong Deformity - Strong Deformity: Magic Syrup (Magneoton/Warner Music)

Végre megjelent a Strong új lemeze! Ezúttal a Warner fantáziáját is megmozgatta az anyag, hála a jó égnek! A szombathelyi srácok új irányt mutatnak, hogyan kell nyugati színvonalú produkciót letenni az asztalra, az itthoni stúdiók kutyaszaros utcáit járva. A Magic Syrup telitalálat, na de kiknek?

Telitalálat mindazoknak, akik szeretik a rockzenét, a jó dallamokat, a helyenként drum n' bass fűszerezésű alapokat. A Strong Deformity még tinédzserként Extreme Deformity néven brutál metalban utazott, és egy énekescserét követően a dallamosabb rock irányába kanyarodtak.
A Magic Syrup egészen elüt minden eddigi Strong lemeztől, még az előző Racket címűtől is. Az összes dalt tele pakolták különféle effektekkel, melyekben Prieger Zsolt, az ismert Anima Sound System tag segédkezett, egészen pontosan Németh Gergellyel karöltve, ők követték el a lemez "gépesítési" és produceri munkálatait.
Az intro-t követő Wizard Of Oz egy amolyan Black Sabbath szellemiségű dal, nagyon jó! Majd ezt követi az Imaginary Adventures, ami a legtáncolhatóbb és legslágeresebb is egyben, melyhez nem véletlenül készült nagyköltésgvetésű videoklip. Ezeket követik a középtempójú, vagy még lassúbb dalok, melyek igazán csak többszöri hallgatás után hozzák meg hatásukat. Nagyon jók a refrének, beivódnak az ember tudatába. A lemezt egy igazi drum n' bass tétel zárja, a Brainstorming. Ebben a dalban végképp nem sok szerep jut Bertalan Balázsnak, a zenekar profi dobosának (aki anyazenekara mellett újabban a Moby Dick ritmusszekcióját is segíti). Hair egy jó torkú énekes, igazi dallamokra képes, azonban nem érzem hogy teljesen kihasználná tudását, mégha a vokálok nagyon szépen szólnak, a hangfekvés nem túl változatos. Jók az angol szövegek, de egy magyar zenekartól elvárható lenne hogy magyarul is szóljon. Az HSB és Aquarium stúdiók garantálják a lemez nagyon profi, erőteljes soundját, és ezen túl a precizitást, maximális igényességet a zenészek részéről.
Aki ismeri a Strongot, az valószínű már megkóstolta a mágikus szirupot, ezt a kevés mellékhatású jó kis esszenciát.

Gab

2002. 10. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2002. 10. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
2002. 10. 29. 0:00
Szerintem igen nagy jövő elé néznek, ha sikerül megfogniuk a külföldi hallgatóságot! Nekem nincs meg sajna az album, de a IMAGINARY ADVENTURES című szám nagyon tetszik, főleg az, hogy az énekes kiénekli a refrént!
Vendég 2002. 11. 04. 0:00
hat ense tudom hogy milyen ez a zene meg milyen stilusu zene csak az albumuk teteje tecet!!!!
Vendég 2002. 11. 13. 0:00
Meghallgattam a lemezt, és nekem nem tetszik! Ez a zene, minden, csak nem Strong Deformity. Kivállóan szól az anyag a lemezen, de élőben csapnivaló amit csinálnak. 3 jó szám van fenn az albumon: Wizard of Oz, Imaginary Adwentures és a Dzsini (Bár az eredeti szám máshogy szólt amitől lényegesen jobb volt). A többi többszöri meghallgatás után is semmitmondó. Az album összességében kiválló háttérzene az igényes hangzásaival, de semmiképpen sem mondanám jó esszenciának. Hair jó torkú énekes studióban! Koncerten... Bazsi tudását, meg szerintem megalázták ezzel a lemezzel. Prieger Zsolttal mint producerrel a zenekar mindenképpen jól járt -> Warner, de mint "bandatag" nem vált be.
Vendég 2002. 11. 30. 0:00
Na ide figyeljetek faszkalapok! Hallotatok mar indusztrialis zenet jatszo magyar bandat? Nem, mi? Gondoltam! Akkor ez egy kituno belepo nektek! Fantasztikus egy lemez, modern ipari hangzassal megspekelve. Leginkabb az ORGY-hoz hasonlitanam! Ez a lemez volt ebben az evben a legjobb rocklemezek egyike a magyar piacon , hatrahagyva Akos legujabb muvet! Igy tovabb fiuk! A kovetkezo legyen meg kemenyebb es zajosabb, de probaljatok meg ugyenezt nyujtani a koncerteken is!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Strong Deformity: Magic Syrup (Magneoton/Warner Music) cikk képei
Strong Deformity - Strong Deformity: Magic Syrup (Magneoton/Warner Music)