Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

David Gray: A New Day At Midnight (Eastwest /Warner)

David Gray - David Gray: A New Day At Midnight (Eastwest /Warner)

Elérkezett a perc, amire már mindannyian oly régóta várunk. Nevezhetjük mindent elsöprő támadásnak, óvatos magasztalásnak vagy édes hódításnak, ami bizonyos, hogy fiatal századunk egyik legnagyobb sikertörténete bontakozik most ki előttünk.

Négy évvel előző, „White Ladder” c. albumának sikere után David Gray „A New Day At Midnight” c. új lemezével bűvöl el mindannyiunkat. A lemezen 12 felülmúlhatatlan dal hallható, melyek egy dél-londoni szobácskában születtek. Nem lenne meglepő, ha bárki azt gondolná, hogy ez az előadó második, nehezen megszületett albuma, de ez bizony tévedés. Ez már a (viszonylag) könnyen világra jött hatodik lemez. Emlékeztetőként, és hogy mindenki el tudja képzelni az előző album sikereit, tudnunk kell, hogy a „White Ladder” hétszeres platinalemez lett az Egyesült Királyságban, hiszen több mint 2,2 millió példányban kelt el. Sőt, több mint 100 héten keresztül a Top 40-es listán tartózkodott. Írországban rögtön a megjelenése után 175 hétig volt a listán, és minden idők legtöbb példányszámban eladott nem válogatás albuma. Minden bizonnyal, a „White Ladder” hihetetlen sikere a lemez előkészületeiben keresendő. Itt egy lemez, mely sok meghiúsult, a szakma felé tett próbálkozás után végül otthon készült el. Készítőjét nyilvánvalóan nem a siker learatása vezérelte. Egy album, mely bensőséges, de valószínűtlen körülmények között készült el, mely őszinteségével és egyszerűségével meghódította az egész világot. No, de lássuk magát a korongot! Már a legelső nóta, a „Dead In The Water” nyilvánvalóvá teszi, hogy David távol áll attól, hogy a pénzben kifejezhető sikert hajszolja. Mire az utolsó számhoz, a „The Other Side” -hoz érünk az is nyilvánvalóvá válik, hogy ez egy nagyon komoly album. Ha őszintén szereted a zenét és az életet, akkor nem fogsz csalódni, ami nem azt jelenti, hogy nem ér meglepetés. Tehát, ez a korong, egy életigenlő lemez, mely az elmúlásból meríti erejét. Azt sem lehet mondani, hogy könnyed pillanatok tömkelegében dúskál. Míg a „White Ladder” hangvételétől eltér, megtartotta annak egyszerű hangzását és szerkezetét. Ez részben annak is köszönhető, hogy egy olyan stúdióban készültek a felvételek, ami nagyon otthonos hangulatú. Csak jókat mondhatunk el róla!

Jónap Tamás

2002. 11. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 11. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 12. 07. 12:10
imádom

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

David Gray: A New Day At Midnight (Eastwest /Warner) cikk képei
David Gray - David Gray: A New Day At Midnight (Eastwest /Warner)David Gray - David Gray: A New Day At Midnight (Eastwest /Warner)