Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Phil Collins: Testify (Eastwest / Warner)

Phil Collins - Phil Collins: Testify (Eastwest / Warner)

Phil Collins esetében nem beszélhetünk egy egyszerű visszatérésről. Rajongóinak milliói várnak már erre a pillanatra régóta, hiszen egy olyan személyiség tér vissza a zenei élet nagyszínpadára, aki napjaink egyik legnagyobb és legtehetségesebb művésze.

Phil Collins az utóbbi időben új utakon járt, mind a remek kritikákat kapott Big Band formációjával, mind pedig a Disney stúdió Tarzan c. rajzfilmjéhez írt zenével. Most azonban, a megjelenő „Testify” c. albumával és „Can’t Stop Loving You” c. kislemezével újra megerősíti helyét az igényes popzene világában. Sőt, tagadhatatlan, hogy jobb formában van, mint valaha. Természetesen voltak olyan idők, amikor ő volt az az előadó, aki uralta a zenei életet, mindenhol őt lehetett hallani, életünk elválaszthatatlan részévé vált. Ez sok szempontból nagyon hízelgő állapot. Másrészről az, hogy sokan csak egy bizonyos fajta Philt szerettek volna hallani, (ahogyan ő maga mondja, a „mókás fickót”) nagyon beszűkítette, és végül frusztrálta is az énekest. Az olyan nagy sikernek örvendő dalok, mint a „Sussudio” és a „You Can’t Hurry Love” úgy állították őt be, mint egy fáradhatatlanul kedélyes, könnyed és vidám figurát, és ezt a képet úgy tűnt, nagyon nehéz lesz elhalványítani. Még az 1989-ben megjelent „…But Seriously” c. albummal sem sikerült ezt elérnie. Az 1993-as, sorrendben az ötödik, „Both Sides” c. albumán tett utoljára kísérletet, hogy a dalszerzésen, éneklésen és producerkedésen kívül az összes hangszer megszólaltatását is a vállára vegye. Ez az egyik legjobb és legnépszerűbb albuma. Három évvel később tulajdonképpen nem okozott nagy meglepetést, hogy 26 év közös zenélés után kilépett a Genesisből hogy szóló karrierjére koncentrálhasson. Az azóta elért sikerei pedig önmagukért beszélnek. A zene mindenesetre a vérében van. Miután ígéretet kapott, hogy nem lesz turné, megtörtént aminek történnie kellett, és megszülettek a dalok, melyek a „Testify” c. albumon hallhatóak. És aki meghallgatja az albumot, bizonyosságot szerezhet, hogy ezek olyan dalok, melyek nélküle sohasem születhettek volna meg. A „Testify” egy olyan ember kezének nyomát viseli magán, aki elégedett önmagával és a világgal melyet maga körül kialakított. A lemez producere Rob Cavallo, aki a Hollywood Records alelnöke, és együtt dolgoztak már a Tarzan zenéjén is. Nevéhez olyan hírességek sikere kapcsolódik mint a Green Day, a Goo Goo Dolls és Alanis Morissette. Az albumot Phil Svájcban és Amerikában írta meg, és Franciaországban vették fel. Aki tökéletes dallamokra és érett érzelmekkel átitatott dalszövegekre vágyik, annak nem kell tovább keresgélnie.

Phil – volt mindig és marad továbbra is – a tökéletes választás az igényes zenére vágyók számára.

Jónap Tamás

2002. 11. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 11. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 08. 21. 0:00
nagyon tetszik de még sehol sem kaptam meg
Vendég 2004. 04. 22. 0:00
Phil Collins nagyon karaktres előadó, és a mesék főcímdalainak éneklésében utánozhatatlan.
Vendég 2005. 11. 21. 20:18
Nagyon sok jó zenét hallottam már, de semmi nem fogott meg annyira mint Philnek ez az alkotása.
Vendég 2005. 11. 21. 20:21
Az albumot Stuttgartban vettem meg, és egy parkban ülve hallgattam bele.A ,,Least you can do,, alatt akkora vihar jött hogy mindenki futott fedél alá, én meg villámok között zuhogó esőben hallgattam meg a számot.Nem bírtam felkellni a padról.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Phil Collins: Testify (Eastwest / Warner) cikk képei
Phil Collins - Phil Collins: Testify (Eastwest / Warner)