Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Santana: Shaman (Arista / BMG)

Santana - Santana: Shaman (Arista / BMG)

A „Supernatural“-ból világszerte eladott 25 millió lemez után az 55 éves Carlos Santana új albumot készítet el „Shaman“ címmel, melyen ismét a nemzetközi zenei világ legjobbjaival dolgozott együtt.

Már az új nagylemezről kimásolt első single-lel a „Game Of Love“-val bebizonyítja a mexikói Autlan de Navarro-ban született úriember, hogy még mindig mennyire szeret zenélni. Bár Michelle Branch énekesnőnek (A 2002-es MTV Video Music Award egyik győztese a „Viewer’s Choice“ kategóriában) lehetőséget ad hangjának teljeskörű kibontakoztatásához, azért Carlos nem engedi ki a kezéből a gyeplőt. Az ének mellett ugyanis folyamatosan megadja a zenével azt a fantasztikus hangulatot, mely a rockos, popos, latinos dalnak a közepén egy fenomenális szólóban csúcsosodik ki, s melynek a gitár alapvető részese.
Az ember jobban teszi, ha ezt a számot becsukott szemmel élvezi, hiszen nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy megállja a helyét olyan eddigi sikerek mellett mint a „Smooth“ vagy a „Maria, Maria“. Az on-air premierje a „Game Of Love“-nak szeptember 23-án volt, s azóta folyamatosan hallható a különböző rádióállomások műsoraiban. További résztvevők, akik munkálkodtak a „Shaman“-on:

Santana - Santana: Shaman (Arista / BMG)

Dido – Slágergyáros, aki többek között a “Thank You” című dallal ért el nagy sikert, s melyből Eminem kivett egy részletet a “Stan” című szintén sikerszámhoz. Az elmúlt évek egyik legjobb újonca, aki díjat díjra halmoz manapság is, s aki eddig annyi lemezt adott el világszerte mint senki más. A Faithless nevű brit formáció tagjának Mastermind Rollo-nak a testvére.
Macy Gray – Az Egyesült Államok soul- és R & B dívája.
Wyclef Jean –az egyik szövegírója a nagylemeznek.
Seal – Vendégvokalista a korong több felvételében.
Rob Thomas – Most nem énekkel, hanem dalírással vett részt a munkában.

Hogy a korongnak – mely Európában csak október végén jelent meg – igen komoly vonzása van, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a „zenei sámánok“ szinte a világ minden sarkából szerepelnek rajta: P.O.D. az „America“ című számot extra Carlos Santana számára írta; a Novum“ című dalban a világhírű tenor Placido Domingo énekel. Néhány számot Santana nyári európai turnéján is lehett hallani, mint például az „Adouma“-t, a „Foo Foo“-t, a „Victory Is Won“-t, az „Aye Aye Aye“-t vagy a rockos „One Of These Days“-t Ozomatli-val (Grammy-díjas a „Best Latin/Rock Alternative Album“ kategóriában), aki a hiphop, a latin stílus, a jazzfunk és rock robbanékony keverékével már helyet szorított magának a zenei palettán. Az új album bázisa Carlos szavai szerint a blues, ha meghallgatod, megtudod milyen az igényes muzsika a “Sámán” előadásában.

Jónap Tamás

2002. 11. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 11. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 11. 24. 0:00
Haaaaat,hallottam mar jobb lemezt is tole.Supernatural koppintas.Sablonos,sekelyes es unalmas.Az instrumentalis notak nagyon jok!
2002. 11. 24. 0:00
Én imádom a jóöreg Kareszt és szeretném meghallgatni ezt a lemezét is.
Vendég 2003. 01. 02. 0:00
Sánta Karcsi jun. 4-én nagy volt a Kisstadionban,és tuti,hogy 5 év mulva is az lesz,jobb-rosszabb lemez ide vagy oda.Hagyjuk kisérletezni még egy picit!SZABESZKA
Vendég 2003. 01. 09. 0:00
Két dolgot hiányoltam: Arról sajnos nem szólt a fáma, hogy nagy sajnálatomra egy új fajta védelemmel (?) van ellátva a lemez: BANDLINK. Remélem ez az újfajta őrület nem harapódzik majd el, ugyanis ha vkinek nincs net elérése, nem tudja WIN Media Playerrel lejátszani... Ez persze semmit nem vesz el Santana fantasztikus zenéjéből. Hiányoltam még a cikkből, hogy nincs megemlítve az egyik legfrisseb jazz-funky dobos fenegyerek-világsztár jelenléte a lemezen: Denis Chambers. Hivatásos zenész barátaim állítják: a világ egyik legjobb dobosa jelenleg.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Santana: Shaman (Arista / BMG) cikk képei
Santana - Santana: Shaman (Arista / BMG)Santana - Santana: Shaman (Arista / BMG)