Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

8 Mile Filmzene - Eminem - Interscope/Universal

Eminem - 8 Mile Filmzene - Eminem - Interscope/Universal

Az "8 mile road" egy olyan detroiti országút, amely elválasztja a város fekete és fehér részeit. Valamint Eminem új filmjének címe, amelyet az Egyesült Államokban már vetítenek, hazánkban pedig január végétől érkezik a mozikba. Az "8 Mile"-hoz természetesen készült filmzenealbum is.

Alapjában véve egy átlagos filmezenalbumot mindig egy-két sztár húzódala tesz sikeressé, míg a fennmaradó részt általában B oldalas számok sokasága tölti fel. Az "8 Mile" esetében azonban elég csak a tracklistára pillantani, és máris félretehető előbbi álláspontunk. A Hip Hop elitje egy albumon szerepel a feltörekvő tehetségekkel. Eminem 4 dallal szerepel a lemezen, egyik kiválóbb mint a másik.

Eminem az egész produkciót a kezében tartja, a rappelésen kívül ő a zenei producer is. Hogy ez jó döntés volt-e, azt döntse el mindenki maga. A Lose Yourself - a lemez első dala - kétségkívül egy ütősre sikerült, már ezzel el lehetne adni a lemezt, tipikus Eminem-opusz, már hatalmas siker. A Love Me - a második dal 50 Cent, Obie Trice és Eminem előadásában - reményteljesen indul, de egy kis csalódás, a szövegek azonban sokat javítanak rajta, csakúgy mint a címadó "8 Mile"-on.

Obie Trice - akit nemrégen szerződtettek az Interscope-hoz - bizonyítja tehetségét, róla még sokat hallunk majd. A 50 Cent két önálló számot jegyez az albumon, a "Places To Go" és a "Wanksta" monoton dalok, emiatt eltérőek az album hangvételétől. Az album egyik legkiválóbb dalát a D-12 prezentálja a Rap Game-mel. Ezután következnek az igazi nagyágyúk:Jay-Z hozza formáját, Xzibit durva, mint mindig, de a Spitshine közepes. Macy Gray hangja még mindig tökéletes, a Time Of My Life egy kellemes, könnyed dal. Nas közreműködése felejthető , a kérdés csak az kihez írta a "You Wanna Be Me"-t. A többi előadó közül a Gangstarr emelhető ki, akik egy igazán ütős dallal rukkoltak elő.

Az album összességében tehát nem csalódás, nagyobb arányban találhatóak ugyanis kiváló dalok, semmint közepesek. Már Eminem nevével el lehetne adni az albumot, de az igazi sikerhez (már második hete vezeti a Billboard 100-at) a többi sztár jelenléte is kellett.

Producerek: Eminem, DJ Premier, Denaun Porter, Rush, Dante Ross, John Gamble, Nas, John Freeman, Kelling Manning
Közreműködők: Eminem, Obie Trice, 50 Cent, D12, Jay-Z, Freeway, Nas, Xzibit, Macy Gray, Boomkat, Rakim, Gangstarr

2002. 11. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 11. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 11. 19. 0:00
Tök kiráj csak nem tudom honnan lehet letölteni a filmet ToMIKA
2002. 11. 20. 0:00
Szerintem tök jó! Amúgy az egész dologban tökre látszik hogy ez magyaroroszág, mert ha olyan fejlettek lennénk már ma is játszanák a mozikban eminem filmjét!!!!! Na mid1!
Vendég 2002. 11. 22. 0:00
ja ha valaki rájön honnan kell letölteni szoljatok!!!!
Vendég 2002. 11. 26. 0:00
Fain, csak meg kéne szerkolni!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

8 Mile Filmzene - Eminem - Interscope/Universal cikk képei
Eminem - 8 Mile Filmzene - Eminem - Interscope/Universal