Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Jakatta: Visions (Rulin Records / Record Express)

Jakatta - Jakatta: Visions (Rulin Records / Record Express)

Jakatta, akit jobban ismernek Joey Negroként, de igazi neve Dave Lee, az egyik legismertebb név a house zene világában. Érdekesség, hogy a Jakatta nevet Lee azért kezdte el használni, mert úgy gondolta, hogy egzotikus, amerikai-spanyol hangzása miatt az angol közönség jobban felfigyel rá. A 38 éves DJ még számos álnéven készített felvételeket, ezek például a Hed Boys, Raven Maize, Doug Willis, Z Factor, Raw Essence, Mistura and Akabu.

A slágerek gyártása mellett saját label cégét (Z Records) is vezeti. A producer Angliában született Liverpooli szülők harmadik fiaként és Essexben nőtt fel. Érdeklődése a zene iránt már korán megnyilatkozott, bátyjával és barátjával kitartóan próbálkoztak a punk zenéléssel, a kis Dave énekelt és gitározott az „együttesben”. A 70’-es évek vége felé kezdett el komolyan gyűjteni disco, soul és funk albumokat és nemsokára már egy lemezboltban dolgozott Londonban. Nem sokkal később új stílus jelent meg Angliában és minden megváltozott…Ez volt az acid house. Egy évvel ezelőtt megjelentette az „American Dream” c. dalt, melyet kezdetben saját kiadója, a Z Records adott ki. Azonban hosszas alkudozás után a Ministry of Soundhoz került a project. A produkció az Amerikai szépség című film zenéjéből készült, a vokált Swati Natar biztosította. A felvétel az év egyik legnagyobb sikere lett, csak Angliában több, mint 225 000 darabot adtak el a kislemezből! Az ezt követő szupersláger a „So lonely” címet viselte, a kellemes, a szitár hanggal fűszerezett zenét Sheila Chandra vokálja tette még élvezetesebbé. Lee a dal készítésénél arra törekedett, hogy hangzásában hasonlítson az American Dreamre, s ezáltal a hallgatóság számára beazonosíthatóvá váljék. Most pedig itt van Jakatta mester legújabb sikervárományos felvétele, a „My Vision”, melyben a remek hangú világsztár, Seal működött közre. A csaknem 70 perces korongon 13 nagyszerű felvétel található, a kellemes hangulat végig jelen van, és gondolok itt tényleg lassú és nyugodt felvételekre. Mert szerencsére nem pattogós danceről van szó, sokkal inkább nyugodt pop dalokról, és ezek igényesek, bárki könnyen megkedvelheti Jakatta egyéni hangzásvilágát. Nekem bejött!

Jónap Tamás

2002. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 12. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 04. 11. 0:00
Még sajnos nem hallottam,de ha Olyan Mint amilyen Általában a Jakatta Albumok lenni szoktak akkor igencsak Érdemes lesz ismételten beruháznom!! :))) Dj Mishraa
Vendég 2003. 06. 20. 0:00
Nagyon jó az album, csak így tovább!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jakatta: Visions (Rulin Records / Record Express) cikk képei
Jakatta - Jakatta: Visions (Rulin Records / Record Express)