Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Maksa Zoltán: Best Of Maksa I. (Narrator Records)

Maksa Zoltán - Maksa Zoltán: Best Of Maksa I. (Narrator Records)

Húsz év pályán eltöltött idő, hat, egyenként közel másfél órás előadóest, két háromórás Petőfi Csarnokbeli humorgála, számtalan tévés, rádiós kabarészám és a Maksa Híradó után íme egy igazi összegző válogatás a humorista egyre bővülő archívumából.

Szinte hihetetlen, de igaz: Maksa Zoltán éppen húsz évvel ezelőtt kezdte meg "hivatalosan" humorista pályáját, hiszen az 1982-es Humorfesztiválon aratott sikere indította el karrierjét (bizonyára sokan emlékeznek még a Koltay Róbert által előadott "Az edző" vagy "A gépjárműoktató" című, Agárdi Gábor tolmácsolásában megszólaló fergeteges monológokra). Utoljára egyébként öt éve, 1997-ben jelent meg Maksa Zoltán humoros hanganyag, "Lassan a testtel!" címmel. A mostani korong a szerző rádiókabarés sikerszámaiból válogat, csaknem 60 percben, az 1995-től 2002-ig terjedő időszakot felölelve. Maksa Zoltán saját konferálásában és előadásában az eredeti, utánozhatatlan hangulatú rádiófelvételek felidézésével nosztalgiázhat minden humorrajongó. Az albumon hallható Friderikusz Meglepő és mulatságos c. műsorában is bemutatott Síoktató paródia, az 1994-es Portrék albumon megjelent Kórházi nővérke folytatása, valamint sok egyéb mellett a Kabarécsütörtök egyik legtöbbet kért anyaga, a szintén egészségügyi témájú Alapellátás is. Befejezésül pedig elhangzik Maksa Zoltán legfrissebb írása, a 2002 novemberében a Rádiókabaréban fergetes sikert aratott Japán pincér paródia. A válogatott műveket Zoltán frissen rögzített összekötő szövegei teszik még frappánsabbá. A korong borítóján olvashatjuk, hogy I., azaz egy sorozat első darabját tarthatjuk a kezünkben, reméljük hamarosan jön a folytatás! Humor a köbön!

Jónap Tamás

2003. 01. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 01. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 07. 20. 0:00
szuperjo
Vendég 2003. 12. 29. 0:00
hát tudod le huzhatnád magad a wc-n de még szegény lefolyo is sírna ha ismerne. csumi. nem vagy a szeszélyes évszakokba való na csum.
Vendég 2005. 09. 02. 17:22
Ki az a maksa meg ha zoltán is , Én nem tudom hol lép fel. mit csinál , husz eve a nevet azt hallom de mit csinál
Vendég 2006. 04. 21. 6:00
Ha látom a tv-ben akkor ki kapcsolom !

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Maksa Zoltán: Best Of Maksa I. (Narrator Records) cikk képei
Maksa Zoltán - Maksa Zoltán: Best Of Maksa I. (Narrator Records)