Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Földvári Gergely Trió – Süss fel Nap! (MusicBank – Universal)

Földvári Gergely Trió - Földvári Gergely Trió – Süss fel Nap! (MusicBank – Universal)

A fiatal és számos országban járt zenész, Földvári Gergely, már több nagysikerű koncertet adott szerte az országban, és most végre elékezett a várva-várt pillanat, megjelent első önálló lemeze, Süss fel Nap! címmel. A felvételek koncerteken lettek rögzítve, ezzel is sajátos, bensőséges hangulatot varázsolva az amúgy is lebilincselő muzsikának.

A főleg dzsesszzenét tartalmazó dupla korongon számos zenész képviselteti magát. Maga a Földvári Gergely trió is, mint az a neve mutatja, 3 főből áll: a formáció névadója zongorázik és a zenéket írja, Papesch Péter basszusgitáron játszik és Borlai Gergő dobol.

A már megszokott, és módfelett elvont dzsessz helyett sokkal inkább könnyen emészthető, de mégsem igénytelen popzenével találkozunk az album hallgatása közben. A lemez anyaga a Műcsarnok klubjában került felvételre, ahol többek között a Süss fel Nap! című dal is elhangzott, és a közönséget könnyed éneklésre ösztönözte, amely a családias hangulaton túl még a cd-n is meg lett örökítve.

Földvári Gergely Trió - Földvári Gergely Trió – Süss fel Nap! (MusicBank – Universal)

A rohamosan fejlődő vagy sokkal inkább reneszánszát élő magyar dzsessz zene egyik ékes bizonyítéka a Süss fel Nap! lemez, amely egyszerre nyújt kellemes kikapcsolódást otthon a kedvenc karosszékünkben, illetve élőben koncert keretében egyaránt.

Simon Péter

2003. 01. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 01. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 01. 22. 0:00
A zenei kavalkádban, ami körülvesz minket, ritkán hallani olyan letisztult, harmóniát sugárzó és igényes muzsikát, mint a Süss fel nap! című albumon található számok.
Vendég 2003. 01. 22. 0:00
Nagyon kellemes meglepetést okozott a lemez. Ezúttal a jazz-es dallamok nemcsak a zenészeknek okoznak élvezetet, hanem a hallgatóság számára is teljes kikapcsolódást. Miután a lemezen szerepel egy utalás, megnéztem a suss.hu website-ot is, ahol még többet tudhatunk meg a csapatról.
Vendég 2003. 01. 23. 0:00
Földvári Gergőnek eredeti, szép és izgalmas harmónia világa van, ez minden számában hallatszik. Borlai Gergő és Papesch Péter kíséretével ez kitűnően érvényesül. Nagyszerű lemez!
Vendég 2003. 01. 23. 0:00
Bravó! Földvári Gergő zongorajátéka külön lemezt érdemelne! És a Süss fel, nap mintájára remélhetőleg újabb izgalmas variációkkal! Vevő lennék rá!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Földvári Gergely Trió – Süss fel Nap! (MusicBank – Universal) cikk képei
Földvári Gergely Trió - Földvári Gergely Trió – Süss fel Nap! (MusicBank – Universal)Földvári Gergely Trió - Földvári Gergely Trió – Süss fel Nap! (MusicBank – Universal)