Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Másfél – Moni (Bahia Music)

Másfél - Másfél – Moni (Bahia Music)

Kis hazánk egyik legkiemelkedőbb zenekara remix lemezét boncolgatjuk ezúttal. A számítógépes grafikával létrehozott hölgy meredő tekintete groteszk lényegét fejezi ki a mai világ gépies, virtuális valóságokkal teletűzdelt képéről. A remix albumon szám szerint hat darab felvételt találunk, amely 3 eredeti, és az adott dalok újrakevert változatait takarják.

Az előző lemez meghatározó felvételei (Szívlapát, Idegen anyag, Angyaltojás) már számos lemezjátszóban és koncerten bizonyították, hogy az amúgy is magas szintű muzsika egészének kiváló darabjai, igaz, a remix-ről ez már nem mondható el. Alapigazság a zenében, hogy egy-egy remek dalból rendkívül nehéz (szerintem lehetetlen) még jobbat kihozni. Az összes friss dalból hiányoltam az eredeti példányoktól való hangsúlyozottabb elrugaszkodást, kísérletezést és némi plusz ötletet, amitől a remix igazán remix lesz.

Másfél - Másfél – Moni (Bahia Music)

A Moni-t szerintem csak a jól ismert 3 szám teszi igazán értékessé, ezeket pedig már minden egyes rajongó szénné hallgatta lejátszójában. A Neo által újrakevert Angyaltojás vontatott és egyhangú, a Jutasi Tamás által fémjelzett Szívlapát az eredeti dalhoz képest méltó folytatás, és a Deutsch Gábor keze nyomát dicsérő Idegen anyag pedig egy soha véget nem érő kibontakozásra emlékeztet.

A cd tartalmaz 3 videoklippet is, amelyek párhuzamosan a zenekar által megálmodott mondanivalóval és képi világgal lettek megvalósítva, valódi utazást ígérve a zenében és azon túl is. A korongon megtalálhatjuk a csapat életének és munkásságának fontosabb állomásait is, sajnos igen egyszerű kivitelezéssel egybekötve.

Simon Péter

2003. 01. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 01. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Másfél – Moni (Bahia Music) cikk képei
Másfél - Másfél – Moni (Bahia Music)Másfél - Másfél – Moni (Bahia Music)