Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Soneros De Verdad: El run run de los Soneros (Timba Records)

Soneros De Verdad - Soneros De Verdad: El run run de los Soneros (Timba Records)

A Soneros De Verdad együttes, melynek tagjai élő legendák és fiatal tehetségek, Európa- és világszerte meghódította a közönséget a kubai tradíciókat ápoló és a Kuba szigetén egyedülálló zenei stílusok hihetetlenül ínycsiklandó keverékét létrehozó játékával.

A zenekar mindössze kétéves fennállása óta olyan hatalmasságok, mint Pio Leiva, Teresa Garcia Caturla és Guillermo „Rubalcaba” játszanak együtt a tehetséges észak-kubai Luis Frank vezetésével, aki számos zenei díj, köztük a Német Jazz Díj tulajdonosa, és aki Compay Segundo legfőbb énekes partnereként több mint egy tucatnyi európai országban adott sikeres koncerteket. Noha a Soneros De Verdad a hagyományokból építkezik, mégis egy új együttes, mely saját néven és önálló arculattal zenél, függetlenül attól a tendenciától, melyben az európai közönség a magának néhány éve felfedezett muzsikusokat és minden Kubával kapcsolatos dolgot a „Buena Vista”-val társít össze.
A német Timba Records gondozásában megjelent harmadik Soneros De Verdad-lemezen számos különleges vendégmuzsikus szerepel, köztük az ütőhangszeres Carlos Gonzáles, a legendás Papá Gofio (Celestino Alonzo), valamint a „Charanga Rubalcaba” kiváló zenészei: „Vitico” csellón, René Herreraron fuvolán, Wenceslao Rodríguez hegedűn és Jorge „Yoyi” Alonso szintén ütőhangszereken. A nívós listán ott találjuk még „Kuba elsőszámú harsonáját”, Juan Pablo Torrest, Kuba egyik legnagyobb kortárs zongorista-komponistáját, „Pupi” Pedrosot, a Rubalcaba család tehetséges sarját, az ifjabb Jesús Rubalcabát és a szintén legendás Rudy Calzadot is.
Az új produkció tehát már a muzsikusok neve által is kiváló minőséget garantál, és a felvételt meghallgatva nem is csalódunk a zenében. Hamisítatlan, táncra perdítő kubai ritmusok, tele az élet szeretetével, lüktetéssel, derűvel, melynek óhatalanul hatása alá kerül a hallgató. A sokszínű, virtuóz hangszeres játék Luis Frank „nagy öregek” énekstílusát idéző hangjával párosulva friss életet lehel a tradicionális táncokba, a boleróba, mambóba, danzónba, és új oldalairól mutatja meg a kubai muzsika hagyományainak világát.
Mintegy ráadás az igényes kivitelű kiadvány hatvanoldalas füzetecskéje, mely a hanganyag által közvetített varázslatos atmoszférát képekben is érzékelteti. Az album színvonalát pedig ugyancsak emelik a szerzeményekhez fűzött spanyol és angol nyelvű rövidke ismertetők, valamint a szintén két nyelven olvasható dalszövegek is.

Laczkó Krisztián

2003. 02. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2003. 02. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
VENDÉG 2015. 08. 26. 8:49
JÓ!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Soneros De Verdad: El run run de los Soneros (Timba Records) cikk képei
Soneros De Verdad - Soneros De Verdad: El run run de los Soneros (Timba Records)Soneros De Verdad - Soneros De Verdad: El run run de los Soneros (Timba Records)