Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Modern Talking: Universe (Hansa / BMG)

Modern Talking - Modern Talking: Universe (Hansa / BMG)

A Modern Talking 19 éve töretlenül a részese a pop/discozenei életnek főként Európában.1998-as nagysikerű visszatérésüknek köszönhetően, ismét pár éve a reflektorfényben állnak. A 2003-as évben a Modern Talking egy új albummal örvendeztette meg rajongóit. Örvendeztette?..

A Thomas Anders & Dieter Bohlen alkotta duó 1984-ben az azóta már legendássá vált, "You're My Heart, You're My Soul"című dallal, útjára indították az eurodiszkó műfaját. Olyan nagy nevek, mint a Bad Boys Blue,Fancy,a Silent Circle csak "oldalvizen"evezhettek a Modern Talking mellett a 80-as évektől. Fülbe mászó, dallamos muzsikájuk még néhol a "legkeményebb" rock-rajongók szívét is megolvasztotta(némi túlzással). A 3 éves, egyre enyhülő sikerek után, 1987-ben -kisebb botrányok közepette- feloszlott a német duó. 1998:a vissztérés éve volt a formáció, és a műfaj számára egyformán.
Sajnos új korszakuk már nem a régi évek zenéjét hozta magával (a feldolgozásaikon kívül), hanem előtérbe kerültek az új hangzású, de gyenge dallamvilágú dalok. Az új, "Universe"című album dalaival sem igazán tudnának mondjuk 15-20 év múlva visszatérni...Az albumot bevezető "TV Makes The Superstar" alapjaiban nem rossz dal, de egy ilyen legendás csapatnak, és fő agyának Dieternek, miért kell az N-Sync, vagy Britney Spears hangzásban alkotni, előadni?!Rejtély. Mint ahogy az is, miért kellett majd' minden dalt "koppintásokra" alapozni. El sem téveszthető:"Mystery", a Guido & Maurizio De Angelis páros Sandokan-zenéje, vagy a Vengaboys alapokkal bíró "Everybody needs Somebody".Megérintette Dietert a kor szelleme a Kylie Minogue hangzással is: "Nothing But The Truth". De még ha jobbat hozott volna ki az eredeti művekből! De nem. Olyan előadók producere, mint C.C.Catch, Chris Norman(ex-Smokie), Bonnie Tyler , Touché stb, és a "B-vonalból": Leslie McKeown, New Baccara és számos "HIT-parádés" német előadó stb..Hát szükség volt erre, Dieter?Pont neked!? A széles német-mosoly, Thomas új image-ja kevés ahhoz, hogy megmentse a Modern Talking hírnevét.Egyetlen esélyük: az Ingrid-alapokon nyugvó "I'm No Rockefeller"című dal, amely 2. kislemezként "elviheti" az albumot. Ez a dal tényleg kiváló.Érdekesség:ez a 2. Modern Talking album, ahol Dieter Bohlen producer partnere Axel Breitung, aki nemcsak hazájában aratott nagy sikereket, hanem világszerte(D.J.Bobo,Silent Circle, Michael Bedford, Loft, Joy Peters, Rednex, Vanessa Amorosi....). Ezért is különösen érthetetlen, miért csak ennyire futotta?!

2003. 04. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2003. 04. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 04. 18. 0:00
szerintem,bar utaltam oket ez az album kivalo.na jo, szuper
Vendég 2003. 04. 18. 0:00
ja
Vendég 2003. 04. 24. 0:00
Miért akarja mindenki a 80-as évek MT hangzását???? 2003 van és a Universe egy nagyon jó album. Sikkből nem kell lehúzni kedves Hargittay Gábor!!!!! A lemez 5-ös, a review 1-2-ed.
Vendég 2003. 04. 28. 0:00
Szeretném a modern Talkingnak sz E-mail cimét vagy a levelezési cimét kapni ha lehetséges mert nekem is nagy kedvenceim Köszi Áron

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Modern Talking: Universe (Hansa / BMG) cikk képei
Modern Talking - Modern Talking: Universe (Hansa / BMG)