Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Carlos Bica & Azul: Look What They’ve Done To My Song (ENJA Records)

Carlos Bica - Carlos Bica & Azul: Look What They’ve Done To My Song (ENJA Records)

A nagybőgős és zeneszerző Carlos Bica egyike Portugália legtermékenyebb és leginnovatívabb hangú muzsikusainak. 1998-ban hazájában elnyerte Az Év Jazz Muzsikusa címet, ám szülőotthonának határain túl is ismert és a kritika által elismert művész.

Maria Joao, Kenny Wheeler, Ray Anderson, Aki Takase és Paolo Fresu partnereként folytatott alkotótevékenysége révén az évek során nemzetközi hírnévre tett szert. 1996-ban megjelent Azul című debütáló albuma az év jazz lemeze lett Portugáliában, ugyanezzel a triójával három évvel később elkészített Twist című korongja pedig szintén elődjéhez hasonló sikereket ért el.
Az áprilisban megjelent Look What They’ve Done To My Song a harmadik produkció az Azul triótól. Ismét Frank Möbus gitározik, aki a Der Rote Bereich együttes vezetőjeként Európa jazz-gitárosainak élvonalába tartozik, a dobok mögött pedig a Seattle-i származású Jim Black ül. A három zenész az ironikus gitár-rock friss és mulatságos, néhol pajkos és eredeti elegyét hozta létre a lemezen, a modern jazz stílusjegyeivel finomítva és portugál illetve észak-afrikai folk elemekkel színesítve a hangvételt. A címadó dal Melanie hippi himnuszának feldolgozása, melyben Bica lírai portugál hangja a gitár sirámaiba és a jazz ütemeibe ágyazva szólítja meg a hallgatót. A teljes felvétel zenei anyaga a műfaji határok áttörését, a korlátok feloldását hirdeti, és ebben a szellemben ígér csöndes, könnyed szórakozást minden zenekedvelő számára.

Laczkó Krisztián

2003. 04. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Laczkó Krisztián 2003. 04. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Carlos Bica & Azul: Look What They’ve Done To My Song (ENJA Records) cikk képei
Carlos Bica - Carlos Bica & Azul: Look What They’ve Done To My Song (ENJA Records)Carlos Bica - Carlos Bica & Azul: Look What They’ve Done To My Song (ENJA Records)