Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Kispál és a Borz - Túristák bárhol (Universal)

Évek óta a Kispál azon kevés magyar zenekarok közé tartozik, aki bármikor képes megtölteni a Pecsát, vagy akár vidéken is több ezer tomboló rajongó, zenét kedvelő ember előtt játszani. Nagyon kevés ilyen formáció van itthon, becsüljük meg őket ezért. A Velőrózsák vegyes fogadtatása után pár évvel, itt az új stúdió album: Túristák bárhol.

A Velőrózsák mindenképpen új irányokat vázolt zeneileg, ezt a kis kitérőt kinek szerencsére, kinek inkább bánatára, ezennal le is zárta a csapat: A Túristák a kezdeti időkhöz nyúl vissza (apró érdekesség, hogy az itthon hasonló kaliberű Tankcsapdáról is hasonlókat mondtak a kritikusok az Agyarország című album kapcsán, lehet, hogy ez mostanában tendencia?), amit szerintem egyre több ember kezd elfelejteni, vagy fiatal kora és a divathullámok sűrű fodrai következtében nem is ismeri a pécsi lokálpatrióták korai korszakát. Pedig volt nekik, nem is akármilyen.

Ebből az igen bőséges és nívós korai korszakból kapunk egy egész csokrot, modern zenei megoldásokkal egybekötve. A szöveg, a hangulat, az atmoszféra viszont 100%-ig autentikus, eredeti „kispálos”. Viszont az új ötlet mondhatni kevés, a dalok szövegileg nem fejelik meg elődjeiket, az album maga pedig szerintem rémunalmas, ha az ember nincs kifejezetten Kispálra éhezve.

Simon Péter

2003. 05. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 05. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
bandita-lány 2003. 05. 08. 0:00
qrva sok hozzászolás van
Vendég 2003. 05. 09. 0:00
Kérdezem én: akkor mi a nem unalmas? Justin Timberlake? Nem igazán értem ezt az unalmas kifejezést, szerintem kispálék a Bálnák óta nem csináltak ilyen erős lemezt. Kifejezetten örülök a keményebb vonal visszatérésének, úgy érzem a radioheades irány nem jön be nekik annyira... -Bredoteau
Vendég 2003. 05. 13. 0:00
aki leül meghallgatni a lemezt,az valószínűleg ki van éhezve a Kispálra,és nem csupán lemezkritikusi célokból nyitja ki a fülét rá.a lemez az eddigi egyik legjobb...és erre nem hiszem,hogy kontrázni kéne.
Vendég 2003. 05. 14. 0:00
aki szereti a kispált az szereti aki meg nem az nem és kész nincs mit ezen ragozni az album biztos jó, bár sose hallotam!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Kispál és a Borz - Túristák bárhol (Universal) cikk képei