Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Matrix: Reloaded (Warner)

Minden idők talán legjobban várt film-folytatása május 22.-én a hazai mozikban végre a vászonra kerül. Az előző résznél talán csak az első rész muzsikája aratott nagyobb sikert, neves rock előadók egész sorát felvonultatva. A tendencia nem áll meg, itt a Reload filmzenéje is, dupla-korong formájában.

CD1.
A rock neves előadó megint telitalálatnak predesztinálják a korongot: Deftones, Rage Against The Machine, Marilyn Manson, Linkin Park, Rob Zombie, P.O.D. és még sorolhatnám. A zenekarok egész egyszerűen fenomenálisak így egy albumon, de ez a megállapítás a dalokról már nem mondható el.

A Deftones a „My Own Summer” után egy lassú, unalmas számmal jelentkezett, a Linkin Park „Session” című művében egy darab énekhangot nem hallunk, viszont annál több modern zajt, a Rob Zombie szerzemény szinte egy az egyben megegyezik az előző film betétdalával, a Rage fölött pedig az idő már elszállt. Egyedül Marilyn emelkedik ki a mezőnyből, igaz ő sem ezzel a dallal fog Garmmy díjak ezreit nyerni.

A számok váltakozó gyorsaságúak, erőtől és energiától duzzadnak, a hangszerek remekül megférnek a gépek sokasága mellett, egyszóval igazán modern zenei kavalkád a lemez első fele.

CD2.
A 2. cd-n ellenben a klasszikusabb filmzene vegyül a modern irányzatokkal, így igazán kellemes egyvelegét kaphatjuk a film jelenetei által ihletett daloknak. Egyvalami hiányzik az összképből: maga a film és a jelenetek, így önmagában kicsit értelmezhetetlen a zene, de fantáziánkra van bízva a képi megjelenítés mibenléte.

A korongokon extra szolgáltatás gyanánt találunk bemutatókat, és az „Enter The Matrix” pc-s játék alkotásába is betekinthetünk.

Simon Péter

2003. 05. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 05. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 05. 19. 0:00
Szar az a véleményem a lemezről.kapd be
Vendég 2003. 05. 27. 0:00
bekaphat ja az aki rosszat mond erre a remek filmre és zenéjére!!!
Vendég 2003. 05. 27. 0:00
QRVVVA JÓ A FILM,ÉS A ZENE EGYARÁNT NAGYON TELITALÁLAT!!! EZZEL BÁRMIT MEG LEHETNE NYERNI NAGYON JÓ... NAJÓ LEHIGGADOK, DE TÉNYLEG FANTASZTIKUS!!!
2003. 05. 28. 0:00
A film szar. A zene hihetetlen jó!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Matrix: Reloaded (Warner) cikk képei