Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Meat Loaf: Couldn’t Have Said It Better (Polydor /Universal)

Meat Loaf - Meat Loaf: Couldn’t Have Said It Better (Polydor /Universal)

A nem mindennapi tenor és rock-zenész egy Bob Dylan feldolgozást is bemutat új albumán, „Forever Young” címmel, amely hasonlóan a korong címéhez tartogat számunkra egy-két meglepetést.

No de ne rohanjunk ennyire előre, Meat Loaf, vagy ahogy gúnynevén hívják a Fasírt 1977-ben robbant be a köztudatba szerzőtársával Jim Steinmannal. A „Bat Out of Hell” c. lemez nagy siker volt, 30 milliót adtak el belőle. Ettől kezdve Meat Loaf-ot úgy ismerte a világ, hogy a legjobb és leghosszabb dalokat előadó érzelmes rock-zenész. A folytatásban 1993-ban megjelent a „Bat Out of Hell II: Back Into Hell” néven, amelyről az „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)” világhírű lett, főleg a hosszúsága miatt, csak nem 10 perces balladáról van szó. Az énekes-dalszerző számos díjat bezsebelt ezzel. Az új stúdióalbum, a „Couldn’t Have Said It Better” sem a rövid dalokról híres, balladisztikus számokról beszélhetünk. Igaz néhol van keményebb, rockos nóta is, de alapjában véve a kellemes hangzás a jellemző. A zenélés mellett a zenész számos filmben is szerepelt, kiemelkedő a Harcosok klubja és a Crazy In Alabama. Sajnos az utóbbi időkben csak rémgyenge akciófilmekben tűnik fel. Szerencsére ez nem mondható el az új korongról. A következő dalokat kiemelten ajánlom: „Better”, „Testify”, „Because of You”. A „Forever Young” c. dal igazán érdekes, mert több mint 10 perces, és a felénél vége, de pár másodperc múlva egy újabb dal csendül fel. Érdekes figura ez a Fasírt, de profi!

Jónap Tamás

2003. 05. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 05. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 08. 30. 0:00
Hello! Én nem rég kezdtem érdeklődni a Meat Loaf számok után,mert ezeknek végre van zenei alapjuk,nem csak egy ritmus+ének amit a 2perc alatt kb 60szor eléneklik.Az ember néha azt hiszi,hogy beakadt a lemez.De a Meat Loaf profi!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Meat Loaf: Couldn’t Have Said It Better (Polydor /Universal) cikk képei
Meat Loaf - Meat Loaf: Couldn’t Have Said It Better (Polydor /Universal)