Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Panjabi MC: The Album (Superstar / Clubsolutions)

Panjabi MC - Panjabi MC: The Album (Superstar / Clubsolutions)

Az indiai származású énekes, 3 éve elkészült dala, egy csapásra Európa kedvence lett. A sajátos hangulatú, indiai, ún. bhangra zene és a modern dance műfajötvözete ez a dal, melynek különlegességét a Knight Rider c. filmsorozat betétdalának fő motívuma adja.

Az angol és német slágerlisták meghódítása után, végre hazánkba is eljutott a lemez, melyet a hivatalos promóció megkezdése előtt több rádió is magától műsorára tűzött, sőt a dal videoklipjét a Viva is kiemelten fogja játszani. Panjabi egy vadonatúj stílust csempészett a zenei életbe napjaink legnagyobb rádiós- és klubslágerével, a „Mundian To Bach Ke”-val. És ez még nem minden. Hisz az albumon még további 12 további dal hallható, valamint a „Mundian To Bach Ke” Jay Z remix változata. Panjabi első hangszere egy Roland S10-es sampler volt, amelyet az ütemek loopolására használt, hogy jobban csússzon rá a ’rap’. „Imádtam freestyle-ozni a végtelenségig ismétlődő ütemekre.” Panjabi MC első rap albumát Panjabi Pete Every közreműködésével készítette el. „Akkoriban Pete volt az egyetlen híres ismerősöm. Többen dolgoztunk együtt néhány számon, és Pete mindig inspirációt adott nekünk.” Hogy mennyire teremtett divatot zenei stílusával meggyőződhetünk a legújabb „koppintásoknál”, ilyen például a Snap régi-új „The Power”-je is, az alapok szinte ugyanazok. A „The Album” a rap kedvelőknek fog bejönni, a dalok csaknem 60 percben szórakoztatnak minket, de közepesre sikeredtek, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy a szűkebb rétegnek készültek, kivéve a többször említett „Mundian To Bach Ke”-t, ez tuti befutó itt is.

Jónap Tamás

2003. 07. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 07. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 07. 15. 0:00
Nekem a jogi jön be legjobban. Az a nájtrájder variant annyira nem jön be. Honnan lehet letölteni a Jogi-t? Nem akarom, mert en nem szoktam hú de illegális dolgokat csinálni, csak úgy kérdezem... :-)
Vendég 2003. 07. 20. 0:00
Tényleg, hol lehet letölteni???????
Vendég 2003. 07. 20. 0:00
Tényleg, hol lehet letölteni???????
Vendég 2003. 07. 25. 0:00
Kazaan

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Panjabi MC: The Album (Superstar / Clubsolutions) cikk képei
Panjabi MC - Panjabi MC: The Album (Superstar / Clubsolutions)