Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Type O Negative: Life Is Killing Me (Roadrunner)

Type O Negative - Type O Negative: Life Is Killing Me (Roadrunner)

A Type O Negative az underground doom műfaj talán legeladhatóbb példánya. Minden lemezük külön-külön egy remekmű, egyiket sem tudnám a másik elé helyezni, konstans módon hozzák amit tőlük elvárhatunk, ezúttal talán kicsit jobban is!

És hogy mitől ennyire jók? A megjelenés, a hagyományok követése, a rendkívül jó dallamok és a megszólalás tömören maga a Type O Negative. A banda átlag magassága 200cm fölött van, igazi barbár megjelenésű doom császárok, ami már eleve hitelessé teszi ezt a sokak által érfelvágós stílusnak mondott muzsikát. Szokáshoz hűen a borító zöldes árnyalatú, a hangzás profi, amit már a Bloody Kisses (1993.) lemezük óta hoznak. A Life Is Killing Me kicsit gitár centrikusabb és súlyosabb lett mint az előző World Coming Down. Az ember ha felteszi ezt a lemezt, képes akár hetekig non-stop ezt hallgatni! Érdekes módon, minden lemezükkel elérik ezt a hatást! A monumentális kompozíciók, a dalok felépítése, kórusok, súlyosan szaggató gitárok, professzionális szintetizátor betétek, Peter vastagon dörmögő hangja és az egész hangszerelés komoly és utánozhatatlan egységet képeznek, amely azonnal felismerhetővé teszi a zenekart. Peter Steele nem titkoltam hatalmas Beatles fanatikus, így finoman ötvöződik a hagyományos értelemben vett dallamosság a korai Black Sabbath borult zenei világával, mindezt a sötét szövegek teszik még drámaibbá. Egyébként a bandától nem áll távol a humor sem, és sokszor irónikus fotóikkal is ezt jelzik, valamint hogy távol állnak mindenféle trendektől! A Type O Negative lemez hatására egy másik világba kerülhet az ember 75 perc erejéig. Aki kíváncsi erre a világra, annak ajánlom ezt a korongot!

Gab

2003. 07. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2003. 07. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 08. 05. 0:00
Hatalmas rajongójuk vagyok, és pont ezt az állat öniróniát bírom én is. Rájuk tényleg azt mondom, hogy zenészek, félelmetes harmóniák tapasztalhatók mindenhol. Az én kedvencen az "Októberi Rozsda" című, mivel egyszerűen tényleg olyan a hangulata, mint egy borús,latyakos, ködös, hűvös októberi délutánnak/reggelnek. Az újat még nem hallottam, mer' drága:-) De majd megszerezzük... :-)
Gab 2003. 08. 06. 0:00
Az utóbbi itthoni koncertjükön sajnos nem tudtam ott lenni, de ennek már vagy 6 éve, úgyhogy ideje lenne újból eljönniük.
Vendég 2003. 09. 29. 0:00
imádom őket, mióta először hallottam tölük amy girlfriends girlfriendet-ez se ma volt. örülök, hogy vannak még, akik szeretik öket!!!
Vendég 2003. 10. 02. 0:00
Én még csak az I don't Wanna be Idon't wanna me be-t hallottam , de a klip is tetszik!Bírom Peter Steelt.marci veno

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Type O Negative: Life Is Killing Me (Roadrunner) cikk képei
Type O Negative - Type O Negative: Life Is Killing Me (Roadrunner)Type O Negative - Type O Negative: Life Is Killing Me (Roadrunner)