Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Master Blaster: We Love Italo Disco (Clubland / Record Express)

Master Blaster - Master Blaster: We Love Italo Disco (Clubland / Record Express)

Azt hihettük, hogy a feldolgozás hullám leáldozóban van az 1998-as év visszatérései után. Tévedtünk.A mai csúcson lévő slágerek 60-70%-a a régmúlt, közelmúlt zenei "termésének" visszatérése. Hát igen: felnőtt közben 1-2 generáció, és az egykori klub,- és listás slágerek újra eladhatókká váltak. Bizonyíték erre a Master Blaster albuma is.

2002 őszén a szomszédos Bécsbe kellett kimennem, hogy az akkor megjelent és általam régóta kedvelt sláger, a "Hypnotic Tango" új verzióját maxin beszerezzem. Tetszett. Nagyon tetszett. A dal eredetijét sokan ismerik, bár az előadóját kevesen: My Mine. A dal eredetije 1985-ben volt klubsiker európa számos országában. Sok, sőt újabban számtalan feldolgozás létezik, ez ugye nem újdonság. Amire viszont eddig nem volt sok példa, és amiért a Master Blaster tetszik, illetve népszerűvé vált: az általuk feldolgozott dalokhoz az eredeti művek
vokálbetétjeit használták fel! És pont ezért kitűnőek. Pontosabban "a" két dal: "Hypnotic Tango" és a "How old R U". Az utóbbit Miko Mission adta elő 1984-ben eredetileg How old are You? címen. Az album többi dala sem rossz, de sajnos az "egy séma minden dalra" nekem nem jött be annyira. Ezek a dalok többet, finomabb hangszerelést is megértek volna. Kano Another Life-ja,a Scotch Delirium Mind-ja,P.Lion Happy Children-je Valerie Dore Get Closer-ja vagy Eddy Huntington U.S.S.R. slágere általuk átformálva nem az igaziak. Nem rosszak, csak kicsit "kevesek". Egyszóval a 10. dalnál már kissé lüktet az ember feje az "egyfajta" hangzástól, és hát az állandó "Masteeer Blasteer!!!" bekiabálás sem mindíg nyerő. Ettől függetlenül örülök, hogy most már nemcsak a német, osztrák és olasz klubokban szól újra az "italo": We love italo disco! Me too!!!

2003. 08. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2003. 08. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 08. 27. 0:00
hmm
2003. 09. 01. 0:00
Azok a 80-as évekbeli dance zenék...A Delirio Mind mind a mai napig király!!!
Esztike 2003. 09. 02. 0:00
Tök jók a számaik
Vendég 2003. 09. 04. 0:00
Imádom!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Master Blaster: We Love Italo Disco (Clubland / Record Express) cikk képei
Master Blaster - Master Blaster: We Love Italo Disco (Clubland / Record Express)