Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Cserháti Zsuzsa: Életem zenéje – Best Of (BMG)

Cserháti Zsuzsa - Cserháti Zsuzsa: Életem zenéje – Best Of (BMG)

A népszerű és egyesek szerint a legkíválóbb hangú magyar énekesnő napjaink egyik legkedveltebb sztárja volt, akinek dalai színvonalasak, a lelket mélyen megérintő hangulatúak voltak. A szomorúság mellett azért vannak örömteli pillanatok is mikor a több mint egy órás dupla-válogatást, meghallgatjuk. Hiszen a művésznő legjobb dalairól van szó. Amelyek megmutatják, hogy milyen tehetséges volt Cserháti Zsuzsa.

A kiadvány felöleli Cserháti Zsuzsa énekesi pályafutását. Mivel Zsuzsának nagyon sok slágere soha nem került lemezre, viszont a televízióból vagy rádióból egy ország ismeri és szereti, így a Magyar Televízió Archívumával sikerült egy olyan méltó összeállítást létrehozni, amely a kezdetektől kíséri nyomon ezt a páratlan pályafutást. A televízió által biztosított hanganyagot, a mai kor legfejlettebb hangtechnikájával újra maszterelték, így a kiadvány hangminősége egységes, az exkluzív kiadványhoz méltó minőségű lett. Így jött létre ez a 32 dalt tartalmazó dupla lemez, amelyre 1975 óta készült tv felvételek és 3 stúdiólemez hangfelvételeiből válogatva Zsuzsa legnagyobb slágerei kerültek fel, mint pl. a „Kicsi gyere velem rózsát szedni; Különös szilveszter, Édes Kisfiam, Boldogság gyere haza, Száguldás, Porsche szerelem, Árva fiú, Könnyű mint az egyszeregy, A boldogság és én, I Love You Baby,” stb, hogy csak néhányat említsünk. Az örökzöldek mellett hallhatóak olyan felvételek is, amelyek eddig soha nem jelentek meg Zsuzsa előadásában hanghordozón (pl. „Nézd, milyen szép az éjjel, Szeretlen én”). Három évvel ezelőtt a SOTE-n adott nagysikerű koncerten elhangzott egy 3 számból álló egyveleg („Édes Kisfiam, Én leszek, Kicsi gyere velem rózsát szedni”), mely tökéletesen visszaadja a legendás Cserháti-koncertek hangulatát. Ez az egyveleg szintén rákerült az emléklemezre. A CD-re utólag, Zsuzsa tisztelőinek és rajongóinak külön kérésre került fel a temetésen elhangzott „Búcsú dal”, amelyet erre a szomorú alkalomra hangszerelt át Závody Gábor.

Jónap Tamás

2003. 09. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 09. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 09. 08. 0:00
király
Vendég 2003. 09. 10. 0:00
Addig kellett volna ennyit foglalkozni vele, míg élt! Az ő halála a szakma és az ország szégyene is egyben. A kiadója meg ne mentegetőzzön, nem csak Cserháti volt az egyedüli, akinek a járandóságait a lemez eladások után egyszerűen nem fizették ki időben.Ezt csak ebben az országban lehet megtenni. Irány az únió! Gábor
Vendég 2003. 09. 12. 0:00
lehet már kapnim az új cd-t? mennyibe kerül"
Vendég 2003. 09. 19. 0:00
vki nem tudja hogy honnan lehet letolteni?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Cserháti Zsuzsa: Életem zenéje – Best Of (BMG) cikk képei
Cserháti Zsuzsa - Cserháti Zsuzsa: Életem zenéje – Best Of (BMG)