Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Groovehouse: Elmúlt a nyár (Hungaroton)

Groovehouse - Groovehouse: Elmúlt a nyár (Hungaroton)

Az utóbbi idők egyik legsikeresebb hazai dance-formációja, a Groovehouse új albummal jelentkezett. A kereskedelmi rádiók már hangosak a "Ha újra látom" c. , az albumot beharangozó új daltól, mely méltó folytatása a "Hajnal" illetve "Vándor" slágerekkel az utóbbi két évben sikerressé vált formációtól. Az album anyagával már más a helyzet.

A közönség és a szakma számára is szimpatikus Judy és a zenékben jeleskedő Zsolti, "Elmúlt a nyár" című albuma zenei produkciókban szerintem a vegyes kifejezést kaphatná. Az elmúlt években négy igazi sikert alkottak, illetve a közönségnél a "Párizsi lány" igényes, és jó feldolgozásával, a "Hol vagy már nagy szerelem?-mel", valamint a már említett "Hajnal" & "Vándor" c. művekkel taroltak. Megérdemelten. A nagy áttörést hozó előző albumuk folytatásaként azonban kevés az új korong. Könnyed, és közepes dalok sora hallható egymás utánban: "Éjjeli vadász", "Híd a folyón" (ezt anno még Botos Eszter vitte nagy sikerre – a szerk.), "Csillagokkal szállsz", Múló idő", "Égj velem", a Kozmixos Lala "Álom" című kissé 80-as éveket idéző hangzású szerzeménye, valamint Hozso "Úgy szeress" c. alkotása. Semmi különöset nem találtam ezekben a dalokban, többszöri hallgatás után sem. Olyan "magával ragadót", melyet az album második dala, a "Támad a szél"-nél éreztem! Na ez az a dal, mellyel szerintem "indítani" kellett volna az új korongot, mert ez egyszerűen: tökéletes. Méltán lehet -most már csak jövőre- második kislemezként az album abszolút befutója, befuttatója.A lemez záró dala, a Depeche Mode-os "Stripped" nyilván Judy vagy Zsolt személyes kedvence, mert ez az eredeti nyelvű átirat önmagában nagyon gyenge. Főként az egyszerű hangszerelése bántó. Az EDDA "Akitől minden szép"-jét idéző "Hol vagy nagy szerelem?" lírai változata pedig szintén kihagyható lett volna.

2003. 11. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2003. 11. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 11. 15. 0:00
Atomvillanás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2003. 11. 15. 0:00
Aszonta ja zaszony hogy nekünk teccik!
Vendég 2003. 11. 17. 0:00
Oh yeah!! Tuti befutok!!!
Pequenita 2003. 11. 18. 0:00
Azok! Már csak azt nem értem hogy mért nincs itt az előző hozzászólásom! Na mind1. Nekem a stripped szám nagyon bejön, az egyik kedvencem a CDről! szal azt nem értem, hogy mért írtad le, bár én nem vagyok egy zenei szakértő vagy mi. www.groovehouse.tk

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Groovehouse: Elmúlt a nyár (Hungaroton) cikk képei
Groovehouse - Groovehouse: Elmúlt a nyár (Hungaroton)