Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Prince: N.E.W.S. (CLS)

Prince - Prince: N.E.W.S. (CLS)

Prince hosszas pályafutásának egyik legegyedülállóbb vállalkozásaként egy teljesen instrumentális zenei anyagot hozott létre. Az album ötvözi a jazz zenét a Miles Davis-es alapokkal, sőt sok ponton még Hendrixhez is visszanyúlt.

Prince új albuma eddigi lemezeitől eltérően teljesen instrumentális, négy 15 perces műből áll a lemez. A négy tétel: North, East, West, South, innen a cím: a N.E.W.S.

Prince már jó pár éve viaskodik a nemzetközi zeneiparral, ennek eredményeképp döntött úgy, hogy valami teljesen új zenei vállalkozásba fog, ami számára az önfeledt örömzenét jelenti, amit a jazz műfajában talált meg. Az albumon teljesen félre tudta tenni mindazon elvárásokat, amit eddig a kiadók és a média kívánt tőle; elfordult az eliparosodott jelenlegi zenei piactól és csak a saját elképzeléseinek megfelelő igazán igényes jazz albumot hozott össze. Ennek már előjele volt az Expectation nevű anyag, amit csak legnagyobb rajongói az un. NPG klubtagok élvezhettek Prince hivatalos weboldaláról, ami szintén egy instrumentális anyag. De egyfajta továbbgondolása is Prince legutóbbi „Rainbow Children” albumának.

Prince szenvedélye a jazz iránt talán csak az igazi rajongói számára köztudott.
Négy igazán jazz beállítottságú zenész alkotja az együttest; Rhonda Smith (basszus),
aki Chaka Khannal és Patti Austinnal játszott együtt, Renato Neto a billentyűs pedig Peter Erskine-nel, Milton Nacimento-val és Kenny Garret-tel. Eric Leeds (szaxofon) és John Backwell (dob) pedig már ismert nevek, Prince-szel régebb óta játszanak együtt.

A számos véletlenszerű rögtönzés hozta az ötletet, hogy megszülessen az elképzelt album,
melyben a sokféle zenei hatást egyesítik. A különböző beállítottságú zenészek közös munkájának eredménye, pedig a zenében érzékelhető, hiszen egyszerre hallhatunk akusztikus és elektronikus dallamokat. Nemcsak jazz rajongóknak ajánljuk!

fkriszta

2003. 11. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 11. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 03. 23. 0:00
szerintem király

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Prince: N.E.W.S. (CLS) cikk képei
Prince - Prince: N.E.W.S. (CLS)