Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Westlife: Turnaround (RCA / BMG)

Westlife - Westlife: Turnaround (RCA / BMG)

Szinte hihetetlen, hogy a „Turnaround” az ír fiúk ötödik lemeze. Nagyon ritka, hogy egy fiúcsapat ilyen hosszú ideig van a pályán, és sikeresen. A legutóbbi korong megjelenésekor sokan azt hitték, hogy a srácok nem térnek vissza, vége, ennyi és mindenki a saját útját járja. Akik így gondolták, tévedtek! A Westlife visszatért és a melankolikus, balladisztikus pop zene tovább járja hódító útját.

Szinte minden év végen megjelenik egy Westlife korong, az ötödik igazi mestermunka, a fiúk folytatják azt a melankolikus vonalat, amit a „Coast To Coast” c. lemezen elkezdtek. Persze az óta évek teltek, a srácok idősebbek lettek, viszont egyvalami állandó maradt: a gyönyörű dalok, a lelkes rajongótábor és nem utolsó sorban a jól megérdemelt siker. A „Turnaround” 12 dalt tartalmaz, mintegy 45 percben, ami első hallásra kevésnek tűnhet, viszont nem az. A dalok magukért beszélnek. A „Mandy” c. szám egy kellemes ballada még advent előtt, a nosztalgikus-pop szekciót az első kislemez, a „Hey Whatever” vezeti be. Minden számra jellemző a melankólia, de ez nem megy át giccsbe, kellemes és „fogyasztható” pop-dalokról van szó. A korong címadó dala lehetne a „When You Are Looking Like That” c. szám folytatása is, hiszen a stílus hasonló és talán a mondanivaló is. A „Thank You” c. dalban az öt srác köszönetet mond felfedezőjüknek Ronan Keatingnek. Egyébként a Westlife most sikeresebb, mint a Boyzone valaha, vannak még meglepetések a pop zenében.

Westlife - Westlife: Turnaround (RCA / BMG)

Maradjunk még a daloknál: a „To Be With You” egy sikeres feldolgozás, legutóbb a Mr. Big vitte sikerre, aztán el is tűnt a süllyesztőben. A Greatest Hits DVD-n egyébként ez a dal még jobban élvezhető, hiszen a fiúk élőben adják elő. A lemez vége felé folytatódik a balladisztikus hangulat, erről a „Home” és a „What Do They Know” c. dalok gondoskodnak. A fenti részletezés nélkül is bátran mondhatjuk, hogy a Westlife sikeres és profi. Aki nem hiszi, járjon utána, magyarul: vedd meg a lemezt és döntsd el.

Arra lennék kíváncsi, hogy kis hazánkban mikor dicsérhetek ehhez hasonló csapatot.

Jónap Tamás

2003. 12. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 12. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
2003. 12. 06. 0:00
Pfúúúj utálom öket lassan folyik a nyál...
Vendég 2003. 12. 17. 0:00
Én is utálom őket!!!!!!!!!!
Vendég 2003. 12. 17. 0:00
Jucus szerintem tök KIRÁLYAK!!!
Vendég 2003. 12. 18. 0:00
Nagyon jó az új album!!!!egyet értek Jucussal!!Aki nem hallotta mink mond véleményt róla?????????vik

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Westlife: Turnaround (RCA / BMG) cikk képei
Westlife - Westlife: Turnaround (RCA / BMG)Westlife - Westlife: Turnaround (RCA / BMG)