Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Magyar Vándor (Skyfilm)

Filmzene - Magyar Vándor (Skyfilm)

Aki látta a Valami Amerikát, tudja, hogy Herendi Gábor mekkora gondot fordít a jó kísérőzenére. Ez fokozottan igaz a Magyar Vándor esetében, hiszen a filmzenelemez ezúttal több remek számok csokránál, hiszen a tizenkét szerzemény a cselekményhez szorosan kapcsolódó, egy „vezér”-motívumra épülő, konceptuális albumot alkot.

Hrutka Róbert jegyzi a filmzenét, és eredeti dalai az Emil.RuleZ! számmal, illetve Harmat Gábor szövegeivel a filmhez hasonlóan időutazásra invitálnak minket. Szeráj-szerenádok, tatár-rap, reneszánsz trubaduruzsolás, lokál-vokál, vérbő tangó, hét vezér dalárda, szívbemarkoló lírai dalok, stílusjátékok, olyan sztárok előadásában, mint Roy, Pain, Korda György, Somló Tamás, az EmilRulez!, Für Anikó, Nagy Natália vagy maga Hrutka Róbert. Ezúttal talán nemcsak hallgatni arany – remélhetőleg a lemez is az lesz.

Filmzene - Magyar Vándor (Skyfilm)

A Magyar vándor történelmi road-movie, egy igazi magyar vígjáték, amelyben sok a zenés betét. A hét vezér a történelmi időutazás során, a magyarokat keresve mindig más történelmi kor fogadójába, miliőjébe csöppen, ahol a kocsmában mindig játszik egy zenekar. És ez a zenekar mindig ugyanaz, csak az adott kornak megfelelő jelmezekben, a korhoz illő stílusban játszanak. Nagy Natália az Észkombájnt a szláv fogadó dizőzeként, Pain a Nyugi című számot tatár rapperként, Für Anikó a Showtime című dalt török énekesnőként adja elő. Korda György reneszánsz trubadúrként lép fel Mátyás udvarában, és a hét vezérnek is van egy zenés-táncos betétdala. Roy és Somló Tamás is énekel egy-egy dalt, bár ők nem szerepelnek a filmben. Két lánytrió is hallható a CD-n és látható is majd a mozikban: A sodró lendületű Hárem képanyaga a Rudas Fürdőben forgott, ahol a látványtervezők fantáziája elvarázsolja a nézőt: a falakon keleti szőnyegek, a medence körül rózsaszín rózsák százai, hatalmas gyümölcsöstálak és a medencében szinkronúszó lányok idézik meg az ezeregyéjszaka világát. A szó szerint és erotikájában is fülledt környezet és a három hárem-énekesnő, Balla Eszter, Gallusz Nikolett és Tunyogi Orsi gyönyörű háremhölgyeknek öltözve hozzák a hamisítatlan török fürdő légkörét. A Másnap című dal a filmben a XX. század húszas éveiben, egy jelmezbálban csendül fel. A swinges stílusú nóta előadói Czerovszky Henriett, Tisza Bea és Tunyogi Bernadett. A Magyar vándor forgatókönyvét is jegyző Harmat Gábor szövegei minden számhoz adnak valami pluszt. Herendi Gábor nagyon bízik a filmzene sikerében, és azt reméli, hogy minden korosztály talál magának egy-egy kedvenc dalt, idősebbek és fiatalok egyaránt dúdolni fogják a számokat, és már szilveszterkor sok bulin fogják ropni a Magyar vándor filmzenére.

A lemezen “bonus track” is található, a Hárem c. dal klipje, mely egyben a film részlete is.

Jónap Tamás

2003. 12. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 12. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 01. 17. 0:00
hgtdj
Vendég 2004. 02. 26. 0:00
A film is igénytelen volt, a zenéje végképp nem érdekel.
Vendég 2004. 03. 25. 0:00
Szerintem mindent lehet mondani rá csak azt nem hogy igénytelen
Vendég 2004. 04. 06. 0:00
A film király, a zenéje pedig Világsiker!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Magyar Vándor (Skyfilm) cikk képei
Filmzene - Magyar Vándor (Skyfilm)Filmzene - Magyar Vándor (Skyfilm)