Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Pain – Mesél az élet (Tom-Tom Records)

Pain - Pain – Mesél az élet (Tom-Tom Records)

Egy vékony, kissé furcsa akcentussal rappelő kopasz fiút már pár évvel ezelőtt megismerhettünk a hazai zenei világban. Pain nagyjából 5 évvel ezelőtt robbant be köztudatba, a "Szex vajon mi?" című dalával és most végre valahára itt az új album.

Azóta volt már Király Linda partnere, a Big Brother főcímdalában, és három év tömény alkotómunkája is a nevéhez fűződik, amelynek most végre kézbe vehetjük a gyümölcsét.

Hiába, az európai sláger-gyárosok kiapadhatatlan ötlettelensége megalkotta az új zenei stílust, – jobban mondva fűszert – és így a képlet az izmos pasik, bikinis lányok és a dinamikus ütemek után a keleties dallamokkal egészültek ki a siker érdekében. Pain se tette ezt másképp, már a borítón érezhető a meleg színek hatása, a forró, fülledt és erőteljesen ázsiai világ hangulata. Ez az érzés a cd-t a lejátszóba behelyezve se változik. A meglepően igényesen hangszerelt dalok között szinte mindegyikben felcsendül egy-két az „Alibaba és 40 rablóra” emlékezettő téma.

Pain - Pain – Mesél az élet (Tom-Tom Records)

Pain már nem egészen az a fiú, akit pár éve megjelent a hazai szórakoztatóiparban. Az azóta kissé megizmosodott srác szövegei jóval érettebbek és kiforrottabbak, mint korábban, de a lemez igazi érdekessége Tunyogi Orsi szerintem kellemes vokál hangja, amelyet számos dalban hallhatunk. A „Mesél az élet” nem fogja megváltoztatni a világról kialakult nézeteinket, de sokan fognak benne érdekes gondolatokat találni.

Az albumot kinyitva feltűnhet a vastag első borító, amely tartalmaz számos fotót természetesen Pain-ről, és az összes dal szövegét is, amit én jó ötletnek találtam. A Hárem című szerzeményt már aktívan játsszák a rádiók és a tévék egyaránt, igaz még egy ilyen kaliberű dal szerintem nincsen a lemezen. Az új album összességében jól szól, a hangszerelés kivalló, Pain beszédstílusát pedig szokni kell, hogy eljusson a hallgatókhoz az üzenet.

Simon Péter

2004. 01. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 01. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 01. 07. 0:00
nemtudom mire veri magát a srác amikoe a dopeman is megmondta, hogy nem sok vizet zavar a magyar rappiacon
Vendég 2004. 01. 08. 0:00
EZ A PAIN EGY RATYI.
Vendég 2004. 01. 14. 0:00
Miért: a Dope olyan nagy szám? De ez a Pain jobb lenne ha eltűnne, mert nála még a szar is jobban szól....
Vendég 2004. 01. 20. 0:00
"...és most végre valahára itt az új album." Téged lefizettek, vagy tényleg ilyen "igényes" vagy?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Pain – Mesél az élet (Tom-Tom Records) cikk képei
Pain - Pain – Mesél az élet (Tom-Tom Records)Pain - Pain – Mesél az élet (Tom-Tom Records)