Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Gigi d’Agostino: Silence EP (Media Records / Record Express)

Gigi D'Agostino - Gigi d’Agostino: Silence EP (Media Records / Record Express)

Az olasz klíma mediterrán viszonyait tükröző dús szőrzetű, szoláriumbarnára sült ’il maestro’ önmagától mélyen meghatott állapotba került... Legalábbis ezt tükrözi legújabb - vidámnak nem nevezhető – albuma, mely a sokatmondó Silence (Csönd) nevet viseli.

A Silence-n slágergyanús dalt aligha találunk – tekintve, hogy még a nem túl finnyás kereskedelmi rádiók sem figyeltek fel az olasz Pumuklira - a standard hallgatóközönséget pedig vásárláskor nem fogják meghatni a borítóra nyomtatott Shakespeare-t megszégyenítő drámai sorok: „Időnként... mikor a zene véget ér... én ott maradok... hogy tovább hallgassam.” (külön felhívnám a figyelmet a velős mondanivalót tartalmazó tagmondatokat elválasztó pontok, ránk mély érzelmi benyomást gyakorló hatására). Az album lehangoló, mint a cselló mínusz 20 fokban. A számokat követő csend (ami nem egyenlő a művészettől meghatott közönség halk sírdogálásával!) elkerülése érdekében d’Agostino mester a gyengébb részeknél itt-ott rafinált módon Robbie Williams knebworth-i koncertjét idéző ovációt kever be számaiba, ezzel megadva a magától amúgy ki nem alakuló alaphangulatot saját szerzeményeihez, egyúttal rányomva a bélyeget saját önbecsülésére is.

Ha a körülrajongott idénysztároknál (félre ne értessék, az idénysztároknak is meg van a maguk hely a zene kaotikus világában) beszélhetünk korszakokról, akkor nála ezt a mostanit leginkább a „befordulós, meditatív, nemigazántudom hogy mitkezdjekmagammal így télvíz idején” jelzővel lehetne illetni. A butuska dallamok kortárs képviselője ismét bebizonyította, még a mai napig is lehet a mutatóujjunk és egy szintetizátor segítségével monoton harmatos, de eladható zenét szerkeszteni. Azért akad egykét dallamosabb pára is a diszken mint a címadó "Silence" vagy a "Popcorn", őket a kevésbé vájtfülőek is bizonyára preferálni fogják. Aki eddig szerette Gigi-t, annak nem fog csalódást okozni, aki meg eddig sem szerette, nos...

Sajnos az elmúlt nyár sikerei után, Gigi önnön zsenialitásán sem tudta túltenni magát. Azért bízzunk benne, hogy lesznek még Gigi új számaitól hangos fergetegparty-k amelyek, megérdemlik majd az illuminált társaság önfeledt megelégedésének néma dicséretét.

Ferenczi Attila

2004. 02. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 02. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2004. 02. 24. 0:00
Nkem a véleményem az hogy teszik az új lemeze én magam is Gigi D Agostino rajongó vagyok. Jó csinálja.
Vendég 2004. 03. 03. 0:00
hmf abszolut nem ertek egyet, Ferenczi Attilaval .. sajnos szegyen hogy nagyon ritkan lehet hallani ezt a szamot nalunk .. most kerult fel a kislemez listara, mikorben kulfoldon mar 2 honapja megtette ugyanezt es hogy ki a hibas? a D** radio, a V* teve es tarsaik, ahol mostanaban az a meno, ha rapzenenek sem nezvezheto valami, vagy numetal szol van akiknek ez nem tetszik, csak nekunk nincs radionk es tevenk ja, es lehet hogy nem is vagyunk divatosak eszerint ;( mind1,aki akar keressen fel minket, nagyon sok munkat oltem ebbe a honlapba, a rajongokat varom, aki meg nem szereti gigi-t az hallgasson mast :) bye, puncsos (www.scody.net/ggdag)
Vendég 2004. 03. 10. 0:00
De nagy seggfej vagy te Ferenczi Attila!!!! A Silence című számot egész Európában játsszák elég nagy sikerrel, csak ezek a szerencsétlen barom magyarok nem tudom miért nem játsszák???!!!
Vendég 2004. 03. 27. 0:00
Ma láttam a klipet.2004.márc.27 e van...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Gigi d’Agostino: Silence EP (Media Records / Record Express) cikk képei
Gigi D'Agostino - Gigi d’Agostino: Silence EP (Media Records / Record Express)